• Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, πάρα τα μεγάλα λόγια που είπε ο Πρωθυπουργός προ καιρού  στην Αλεξανδορύπολη για  να γίνει μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο, οι Υπουργοί του, όπως ο κ. Σπίρτζης και Κουρουμπλής είναι άφαντοι από τον νομό Έβρου, αφήνοντας τον μόνο και έρημο συντροφιά με τα προβλήματα του.
  • Ο μόνος Βουλευτής που παρουσιάζει μία κινητικότητα και κάνει προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής, είναι ο Βουλευτής της ΝΔ Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.
  • Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιο Δημοσχάκη ο Κάθετος Άξονα Εγνατίας – Αρδανίου παρουσιάζει τραγική κατάσταση κλήθηκε ο κ. Σπίρτζης να βάλει τάξη στην…αταξία αλλά … Μην τον είδατε μην τον απαντήσατε.
  • Επίσης ο Υπουργός Ναυτηλίας κ. Κουρουμπλής δεν εμφανίστηκε στην Βουλή για να απαντήσει για την Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη καθώς και για το Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης.
  • Η τραγική κατάσταση που παρουσιάζει ο  Κάθετος Οδικός Άξονας της Ν. Εγνατίας Οδού Αρδανίου – Ορμενίου με απασχόλησε αυτήν την εβδομάδα. Την Τρίτη (28/02) συμμετείχα σε σύσκεψη γι’ αυτό το θέμα στο Δήμο Σουφλίου με πρωτοβουλία του τοπικού Δημάρχου με την παρουσία Βουλευτών, Εκπροσώπων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, της εταιρείας  Εγνατίας Οδού Α.Ε., του ΟΣΕ και λοιπών άλλων φορέων, που έχουν σχέση με το θέμα.
  • Δυστυχώς, η πορεία των έργων, που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από τα τέλη του 2015, έχει εξελιχθεί σε ένα χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή, χωρίς να διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα. Γι’ αυτό το λόγο κατέθεσα και σχετική Επίκαιρη Ερώτηση με την οποία προσκαλώ τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Χρ. Σπίρτζη να έρθει στον Έβρο, να πραγματοποιήσει αυτοψία σε όλα τα εκτελούμενα έργα, να ηγηθεί των σχετικών συσκέψεων και να δώσει, έστω και καθυστερημένα, τις πρέπουσες λύσεις.
  • Παράλληλα, ασχολήθηκα και με το θέμα της ίδρυσης της Λιμενικής Ακαδημίας στην  Αλεξανδρούπολη, όπου συμμετείχα στη Δημόσια Διαβούλευση (εδώ) του Σχεδίου Νόμου του Υπ. Ναυτιλίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και με τη μοριοδότηση στο Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης.
  • Η Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για τη Λιμενική Ακαδημία είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα (03/03), Παρασκευή, αλλά ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Παν. Κουρουμπλής, ακολουθώντας τα βήματα του προκατόχου του, δεν εμφανίστηκε στη Βουλή . Γιατί κρύβεται η κυβέρνηση; Μήπως έχει προαποφασίσει άλλο τόπο ίδρυσης της Ακαδημίας; (διαβάστε εδώ σχετική δήλωσή μου).