Το ζήτημα της μεγάλης ζημιάς λόγω του ψύχους στους ψαράδες της λίμνης Βιστωνίδος φέρνει η Χ.Α. στην Βουλή. Η Χ.Α, κάτι που δεν έκαναν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αν είναι στις προθέσεις του να αποζημιωθούν οι ψαράδες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή και στάθηκε η αιτία να γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΘΕΜΑ: «Καταστροφή στην λίμνη Βιστωνίδος»
Όπως πρόσφατα κατήγγειλε στην εφημερίδα ‘’Θράκη’’, ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας κ. Γ. Γκίλης, 10 τόνοι τσιπούρες καταστράφηκαν ολοσχερώς στην Βιστωνίδα.

 Οι τσιπούρες στα αποκαλούμενα «χειμαδιά», στους χώρους δηλαδή που περνούν την περίοδο του χειμώνα, παρέμειναν εκεί (και μάλιστα με σωστής θερμοκρασίας νερό και οξυγόνο), με σκοπό να διπλασιαστούν τα κιλά τους (φτάνοντας στους 20 τόνους) και να πωληθούν με 10 ευρώ το κιλό. Παρά το γεγονός ότι «ήταν σε ζεστά νερά και με συστήματα οξυγόνου», όπως σημειώνει ο κ. Γκίλης, οι πολικές θερμοκρασίες και ο παγετός των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο μεγάλου αριθμού ψαριών. Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Λίμνη Βιστωνίδα, η οποία στα ρηχά της σημεία είναι παγωμένη. 
 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Έχει πρόθεση η κυβέρνηση να αποζημιώσει τους πληγέντες αλιείς, με τι ποσοστό επί της καταστροφής και πότε;
Αθήνα, 10/02/2017 
 Ο ερωτών Bουλευτής 
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ