Ακούστηκαν πολλά για την βραδιά που  δήμαρχος άναψε τα φώτα από το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία όπου τα παιδιά, παρόλο το κρύο και την καθυστέρηση της έναρξης της εκδήλωσης, έδωσαν τον καλλίτερο τους εαυτό,

Ο λόγος που καθυστέρησε η έναρξη της γιορτής και που κόστισε ελαφρά, ευτυχώς κρυολογήματα στα παιδιά και στους παρευρισκομένους, ήταν η κακή συνεννόηση που έγινε με την χορωδία η οποία παρόλο που συμμετείχαν παιδιά, ανεξάρτητα από το τι είχαν συμφωνήσει με το κέντρο πολιτισμού, το οποίο σημειωτέων αναφέρει ότι θα εκτελούσαν τρία τραγούδια μαζί με τα κάλαντα,  ήθελε να παίξει όλα τα κομμάτια που αυθαίρετα έβαλε ο μαέστρος στο πρόγραμμα, σύμφωνα με πηγές από το κέντρο πολιτισμού αδιαφορώντας ότι όλη η εκδήλωση βγήκε από το πρόγραμμα μέχρι να στηθούν τα όργανα και να συγχρονιστούν με τον ήχο και φυσικά τα παιδιά που περίμεναν με την σειρά τους μέσα στο κρύο για να εκτελέσουν το πανέμορφο πρόγραμμα τους.

Σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες από το Κέντρο Πολιτισμού, η συμφωνία με την χορωδία ήταν να παίξει μερικά κομμάτια και  ο λόγος ήταν ότι η εκδήλωση ήταν υπαίθρια και το ψύχος δυνατό.

Παρόλη την προσυνεννόηση ο διευθυντής της χορωδίας “έστησε” όργανα και προγραμμάτιζε να παίξει 9 με 10 κομμάτια βγάζοντας το πρόγραμμα κατά πολύ έξω, με αποτέλεσμα οι μικροί πρωταγωνιστές, να καταβάλλουν πολύ φιλότιμο για να μην εγκαταλείψουν την σκηνή.

Εκείνο που σχολιάστηκε αρνητικά από τους παραβρισκομένους γονείς και θεατές, ήταν ότι παρ όλο που ο διευθυντής της χορωδίας έβλεπε ότι το κρύο δυνάμωνε, οι γονείς γκρίνιαζαν, αυτός συνέχιζε να δίνει το βήμα στα μέλη να συνεχίσουν να λένε τα κάλαντα.

Τελικό συμπέρασμα απ όλη την ιστορία είναι ότι καλά είναι τα προγράμματα όμως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λαμβάνουν υπ όψη και τις συνθήκες είτε είναι καιρικές είτε είναι διαφορετικές και να προσαρμόζονται.

Ευτυχώς η παρέμβαση του κέντρου πολιτισμού ήταν σωτήρια για τα παιδάκια αφού διέκοψε την χορωδία και επίσπευσε την όλη εκδήλωση.

Τώρα όσα ακούστηκαν από την πλευρά της χορωδίας ότι το κέντρο πολιτισμού δεν τους θέλει στις εκδηλώσεις του, δεν είναι αλήθεια, όπως τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει