Γ. Γεωργίου: Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα έχουμε εικόνα αν θα έχουμε έλλειψη υγειονομικού προσωπικού λόγω εμβολίου

ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ. ΘΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Πολύς λόγος γίνεται για το θέμα της αναπλήρωσης του προσωπικού των νοσοκομείων αφού σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση όσοι δεν εμβολιασθούν θα απέχουν της εργασίας τους κάτι που είναι βέβαιο ότι αν απομακρυνθούν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία λόγω της μη πραγματοποίησης του εμβολίου,  θα παρουσιασθούν κενά.

Με αυτό το σκεπτικό απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο των γιατρών του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Γ. Γεωργίου ο οποίος όπως μας ενημέρωσε δεν είναι επικαιροποιημένες οι καταστάσεις αυτών που δεν θα εμβολιασθούν και άρα δεν μπορεί να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τον αριθμό του προσωπικού που θα απομακρυνθεί από το νοσοκομείο της Ξάνθης επειδή δεν θα εμβολιασθεί. «Γενικά αυτά ακόμη δεν τα ξέρουμε, δεν έχουμε επικαιροποιημένο κατάλογο για να δούμε τελικά ποιοι δεν θα κάνουν το εμβόλιο. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε».

Ρωτήσαμε τον κ. Γεωργίου αν έχει συσταθεί η επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις αιτήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου για την μην πραγματοποίηση του εμβολίου όπως αναφέρουν δημοσιεύματα και ανέφερε ότι αυτό δεν ισχύει διότι η επιτροπή έχει ορισθεί και μάλιστα έχει συσταθεί με συγκεκριμένα άτομα.

Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Γεωργίου ανέφερε: «Σε εμάς εδώ, ήρθε έγγραφο που αναφέρει ότι η επιτροπή για την περιφέρειά μας έχει συσταθεί και βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και ορίσθηκαν οι γιατροί κ.τ.λ. Μάλιστα αναφέρει το έγγραφο και με ποια δικαιολογητικά θα αναγνωρισθούν αυτοί που δεν θα κάνουν το εμβόλιο».

Ρωτήσαμε τον κ. Γεωργίου πότε θα υπάρχει σαφή εικόνα αν θα συνεχίσει το νοσοκομείο την λειτουργία του ή όχι λόγω της απομάκρυνσης του προσωπικού που δεν θα εμβολιασθεί.

Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα ο πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου της Ξάνθης ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα υπάρχει σαφή εικόνα αν θα λειτουργήσει εύρυθμα το νοσοκομείο λόγω της απουσίας του εμβολιασθέντος προσωπικού ή όχι.