Το μέλος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος, Χρήστος Γιαννιός, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αρχηγού της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε μαζί του του επέδωσε υπόμνημα της Ομοσπονδίας τριτέκνων.

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 

ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΟΤΤΕ)

Απόφαση  1017/2010  Μ. Π. Αθηνών

Δ/ση:  Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα    Κιν. 6949594846

Ταχυδρομική Δ/νση :

Αθηνάς 67 –Νέα Δημητριάδα,   Βόλος,  ΤΚ 38222

Πληροφορίες:

Αχλαδιανάκης Εμμανουήλ, Πρόεδρος, τηλ: 6974060758

Χελιουδάκη Μαρία, Γ. Γραμματέας,  τηλ: 6976330980

Ε Mail: οpotte@gmail.com       Blog:  opotte.blogspot.com

 

Αθήνα: 5-9-2016

Αρ. Πρωτ: 50

                          ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

 κ.  Κυριάκο Μητσοτάκη

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση  του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τα αιτήματα της  ΟΠΟΤΤΕ  »

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 

Οι τρίτεκνες οικογένειες διεκδικούν την πλήρη και άνευ όρων εξομοίωση τους με τις πολύτεκνες οικογένειες. Η αφετηρία της διεκδίκησης αυτής είναι οι τεκμηριωμένες μελέτες που κατά καιρούς έχουν γίνει (όπως του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής και Υπουργού κ. Δρετάκη Μανόλη), οι οποίες αποδεικνύουν από τη μια την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, αλλά και η απόφαση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής το 1993, σύμφωνα με το οποίο το πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, είναι η εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους. Αξίζει να επισημάνουμε πώς σύμφωνα με τις προαναφερόμενες  μελέτες το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται είναι αντιστρόφως ανάλογο από τη εξομοίωση, σε σχέση με την προσφορά στην πατρίδα μας.

Συμπληρωματικά σας αναφέρουμε την πρόσφατη έρευνα του κ. Δρετάκη σύμφωνα με την οποία (μετά από στοιχεία από την ΕΛ-ΣΤΑΤ) τα έτη 2001-2010 ήταν μια δεκαετία με αποσπασματικά μέτρα για τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας με αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού κατά 15654.άτομα ενώ τα έτη 2011-2014 ήταν τετραετία τιμωρίας των οικογενειών με τρία τέκνα με συνέπεια τη δραματική μείωση του πληθυσμού κατά 60421 άτομα.

Η δημιουργία της Ομοσπονδία  τριτέκνων (ΟΠΟΤΤΕ)  έχει βασικό σκοπό τον συντονισμό για την επίτευξη του στόχου της εξομοίωσης αλλά και την προάσπιση των αιτημάτων των τριτέκνων.

Η Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε και όλοι οι σύλλογοι τριτέκνων ενισχύουν τη συλλογικότητα και τις κοινωνικές σχέσεις, ενώ η ρητή υπόσχεση των μελών της που αφορά στους τρίτεκνους είναι: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις τρίτεκνες  οικογένειες στην προσπάθεια τους να εξομοιωθούν με τους πολύτεκνους και παράλληλα να ζουν με αξιοπρέπεια ».

Μέσα σ’ έναν ορυμαγδό οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων και γεγονότων, μέσα σ’ ένα κλίμα διαρκούς αβεβαιότητας και υφιστάμενης απελπισίας των πολιτών τούτης της πολύπαθης χώρας, μέσα σ’ ένα περιβάλλον αστάθειας, όπου τρίζουν τα θεμέλια του οικονομικού και πολιτικοκοινωνικού συστήματος, η ελληνική οικογένεια – και δη η τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια – τα τελευταία χρόνια ανηφορίζει το δικό της Γολγοθά.

Η κρίση που μαστίζει την ελληνική οικογένεια που οι περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να στηρίξουν τα παιδιά τους, να τα αναθρέψουν με αξιοπρέπεια και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Οι τρίτεκνοι της χώρας μέσω της Ομοσπονδίας ΟΠΟΤΤΕ θεωρούν χρέος τους να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι τρίτεκνοι, να έχουν μια συζήτηση με τον Πρέοδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για όλα τα θέματα που αφορούν τους τρίτεκνους ως

«αιμοδότες» της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να ακούσουν τις απόψεις του για τα παραπάνω θέματα.
Για όλους τους λόγους που σας αναφέραμε, ζητούμε μία συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατό, ώστε να ενημερωθείτε και να κάνετε μια παρέμβαση για την αναγκαιότητα της επίλυσης του Δημογραφικού που σχετίζεται άμεσα με την εξομοίωση  των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους.