Μήνυμα από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Επανεκκίνηση της Ελληνικής Κοινωνίας, με αφορμή τα 43 χρόνια της εξέγερσης των φοιτητών, ζητά με ανακοίνωση της η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

43 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα μηνύματά του τότε θεωρούνται πάντοτε επίκαιρα και σήμερα αποκτούν ιδιαίτερο νόημα.  Η αντίσταση και η αυτοθυσία εκείνων των φοιτητών απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς τότε, κατάφερε να συσπειρώσει την κοινωνία γύρω από θεμελιώδεις αξίες και διεκδικήσεις,  γι’ αυτό και αποτελεί πηγή έμπνευσης και ελπίδας για τα προβλήματα των πολιτών στο σήμερα και ειδικά των νέων ανθρώπων της χώρας μας, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για ένα αξιοπρεπέστερο επίπεδο διαβίωσης. Η βαθιά οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ύφεση που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας και το εκτεταμένο κύμα μετανάστευσης λόγω της υψηλής ανεργίας καθιστά επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή της πολιτικής λιτότητας που επικρατεί στην Ευρώπη, αλλά και για ενίσχυση των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών απέναντι στα φαινόμενα λαϊκισμού.

Λαϊκισμός, ο οποίος φυσικά δεν είναι ο μονός εχθρός της δημοκρατίας και της ελευθέριας. Ο ελιτισμός, η υποκρισία και ο συντηρητισμός, αποτελούν εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το μωσαϊκό της κρίσης που βιώνουμε αυτή την στιγμή. Συντηρητισμός, ο οποίος υποστηρίζει ότι από το ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, το μόνο που απασχολεί την κοινωνία αυτή την στιγμή είναι το ΨΩΜΙ. Χωρίς παιδεία όμως και όχι απλά εκπαίδευση και στεγανοποίηση των θεσμών, αρά της ελευθέριας, είναι αδύνατο να παραχθεί ΨΩΜΙ.

Με βάση το κεντρικό σύνθημα τότε, ας ξανακάνουμε επανεκκίνηση της ελληνικής κοινωνίας και να ξαναρχίσουμε να εφαρμόζουμε τα βασικά ιδεώδη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για το βέλτιστο της πατρίδας.