Αισθάνονται δικαιωμένοι

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την συμμετοχή των συνδικαλιστών σε μία πολιτική συγκέντρωση που είχε σαν πρόσημο την αντιρατσιστική διαδήλωση κατά της Χ.Α. και την νομιμοποίηση της από την πλευρά των βουλευτών της Ξάνθης αλλά, κατά βάθος, έγινε μία επίδειξη δύναμης του παρακράτους και του Τουρκικού Προξενείου.

Σημάδι του τι ακριβώς επικρατεί στην Ξάνθη.

img_20161106_113801

Όταν ρωτήθηκαν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατί συμμετείχαν ως κατ εξοχήν συνδικαλιστικά όργανα υπεύθυνα για την επίλυση των προβλημάτων των εργασιακών τους κλάδων,  σε μία νομιμοποίηση της παρουσίας του παρακράτους στην Ξάνθη, η απαντήσεις που πήραμε ήταν ότι συμμετείχαν απλά σε μία αντιρατσιστική εκδήλωση και τίποτε άλλο. Τα επεισόδια και η ζημιά στην πόλη ακολούθησε,  για να καταλήξουν ότι σαν προεδρεία έφεραν την πρόταση στα Δ.Σ. αλλά οι ίδιοι μειοψήφησαν.

Δικαιώνονται έτσι τα προεδρία των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ξάνθης;

Αυτοί σαφώς και μετά τα γεγονότα δεν το φωνάζουν, αλλά νοιώθουν δικαιωμένοι. «Εμείς κάναμε αρνητική εισήγηση. Η πλειοψηφία αποφάσισε την συμμετοχή. Δημοκρατία έχουμε». Απάντησαν οι δύο πρόεδροι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

img_20161106_114207