Τέλος στο καθεστώς σήψης και διαφθοράς λέει ο Κοντονής

Το ότι οι κυβερνήσεις, διαχρονικά ήταν ανίκανες να βάλλουν το ποδόσφαιρο σε πλαίσια λειτουργίας χωρίς να αναδύεται η σήψη του είναι γεγονός.

Όμως όπως δείχνουν τα πράγματα ο κ. Κοντινής από το ένα άκρο πήγε στο άλλο. Νομιμοποίησε την επιτροπία της ΦΙΦΑ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό δηλώνει ο υπεύθυνος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό και σίγουρα γίνεται πιστευτός. Όπως ακριβώς ο κ. Παπάς εξυγίανε το τηέοπτικό πεδίο το ίδιο και ο Κοντονής θα εξυγιάνει το ποδόσφαιρο όπου με την τροπολογία που κατέθεσε νομιμοποιεί το μημόνιο και στο ποδόσφαιρο.

Σήμερα δίνουμε το νομικό υπόβαθρο λειτουργίας της Επιτροπής Εξομάλυνσης για να βάλουμε τελεία σε ένα καθεστώς σήψης και διαφθοράς που επικρατούσε στο ποδόσφαιρο. Αυτό τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, με την οποία νομιμοποιεί τη διοίκηση που όρισε η FIFA, στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

«Σκοπός της ρύθμισης είναι να ασκεί η Επιτροπή Εξομάλυνσης νομίμως το έργο της για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, με τις ενέργειες και τις κατευθύνσεις της FIFA», ανέφερε ο κ. Κοντονής, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει το καθεστώς ανομίας που υπήρχε.