Είδαμε τον δήμαρχο Τοπείρου σε αγαστή συνεργασία με το δασαρχείο Καβάλας να οργανώνουν έναν θαυμάσιο ομολογούμενος χώρο αναψυχής στην δασική έκταση του δήμου Τοπείρου και μάλιστα ο Δήμαρχος Θ. Μίχογλου ενημέρωσε τους συνδημότες του για το επίτευγμα αυτό με ανακοινώσεις, δηλώσεις και όλα αυτά που προωθούν πολιτικές και αυτοπροβολές.

Μεταξύ μας δεν είναι μικρό πράγμα να συνεννοηθεί κανένας με το δασαρχείο.

Μέχρι εδώ όλα καλά και μπράβο του.

Όμως, όπως φανταζόμαστε, εφ όσον είναι δήμαρχος στον Τόπειρο, θα γνωρίζει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες του αγρότες κατά κύριο επάγγελμα με τα αγριογούρουνα που «θερίζουν» τις σοδιές τους πριν από αυτούς.

Ερωτάτε ο Θ. Μίχογλου, γνωρίζει ότι στην δασική περιοχή του δήμου του, όπου το δασαρχείο αρνείται να συζητήσει με τους αγρότες, προκειμένου να βρεθεί μία λύση και οι αγρότες   να μπορέσουν να πάρουν την σοδειά τους;

3000 στρέμματα είναι κλεισμένα γύρω γύρω από την δασική περιοχή και οι αγρότες επειδή υπάρχουν πολλά αγριογούρουνα στην προστατευμένη από τα δασαρχείο δασική περιοχή, φτάνουν να μην σπέρνουν.

Θα θέλαμε από τον δήμαρχο, μιας και τελείωσαν τα φρουφρού και τα αρώματα, να κοιτάξει μήπως μπορέσει να βοηθήσει τους συνδημότες του αγρότες που έχουν μέσα στην δασική περιοχή τα χωραφάκια τους και αυτό  επειδή μπορεί και συνεννοείται με το δασαρχείο.

Ας καλέσει τους αγρότες να πληροφορηθεί τι ακριβώς συμβαίνει και μιας και είναι η κεφαλή του δήμου, να ζητήσει από το δασαρχείο και αν μπορεί να γίνει αυτή η ανταλλαγή της έκτασης να προχωρήσει σε συνεννόηση και με τους άλλους φορείς, να λύση αυτό το πρόβλημα. Αν το καταφέρει θα είναι δήμαρχος για τα επόμενα 25 χρόνια.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι αυτοδιοικητικοί ότι δεν βρίσκονται στο τιμόνι των δήμων μόνο και μόνο για να διαχειρίζονται τα κονδύλια που η Αθήνα στέλνει, αλλά να «γενούν» πολιτικές.