Είναι να τρελαίνετε ο μέσος πολίτης με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του και δεν γίνεται αναφορά στη οικονομική κατάσταση της Χώρας.

Αυτή είναι δεδομένη και οι χειριστές αυτού του ζητήματος από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν δώσει στοιχεία ανικανότητες και απλά ο λαός περιμένει από στιγμή σε στιγμή το πλοίο να πέσει στα βράχια και να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή όπως κάνει αιώνες τώρα.

Εκεί όμως που ο μέσος πολίτης που μέχρι πριν από λίγα χρόνια όριζε την ζωή του, «παθαίνει την πλάκα του» είναι σε αυτό το παράλογο σκηνικό αλλοίωσης της ταυτότητας του και της θρησκευτικής του συνείδησης.

Από την μία πλευρά βλέπει κανένας τον Υπουργό Εξωτερικών της ίδιας κυβέρνησης να στηρίζει την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σμύρνης, ο Τέρενς Κουίκ μέλος της ίδιας κυβέρνησης δηλώνει ότι η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός είναι ταυτόσημος, προσέχοντας όμως να μην βάλλει κόκκινη γραμμή αυτή την φορά, γιατί στην γωνία καραδοκεί ο Λεβέντης για να πιάσει πόστο στην κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά όμως, βλέπουμε τον Υπουργό Παιδείας να μην κρύβει την προσπάθεια του να αλώσει το θρησκευτικό φρόνημα της Ορθοδοξίας, ξεκινώντας από τα βλαστάρια της Ελληνικής Οικογένειας.

Μάλιστα η τελευταία του δήλωση ότι θα βγάλει τα θρησκευτιοκά από το σχολείο και έχει σε αυτήν του την προσπάθεια την στήριξη του Πρωθυπουργού, τσακίζει κόκαλα και συνειδήσεις.

Ο μέσος Έλληνας παγιδευμένος μέσα σε αυτόν στρόβιλο της αλλοφροσύνης, περιμένει το μοιραίο.

Περιμένει δηλαδή, μετά από 20 χρόνια σποράς της αθεΐας, να δρέψει τι;