«Τίποτα δεν είναι αδύνατο, όλα είναι δυνατά» ήταν το σύνθημα της ελληνικής Παραολυμπιακής αποστολής για το Ρίο κι αυτό το μήνυμα δίνει αισιοδοξία παραδέχτηκε στο Αθηναϊκό ? Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Σταύρος Κοντονής.
Η χθεσινή υποδοχή των ηρώων που αγωνίστηκαν στην Βραζιλία, δεν ήταν μία απλή υποδοχή αθλητών κι όσοι βρέθηκαν εκεί, παρασύρθηκαν από το πάθος και την δύναμη όλων όσων ταξίδεψαν στην Βραζιλία. Ακόμη κι ο κ. Κοντονής έζησε έντονα την εκδήλωση και σίγουρα δεν θα ξεχάσει την στιγμή που του μίλησε ο μικρός Παναγιώτης Αραβίδης, ο οποίος ταξίδεψε στην Βραζιλία με έξοδα του ΟΠΑΠ. Ο Παναγιώτης μόλις είδε τον Υφυπουργό έπεσε στην αγκαλιά του και συνομίλησαν για μερικά λεπτά.
Ο κ. Κοντονής στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την άφιξη της Παραολυμπιακής ομάδας δήλωσε ικανοποιημένος για την στήριξη της κυβέρνησης στο παραολυμπιακό κίνημα. Μας αποκάλυψε ότι την Δευτέρα θα έχουν ραντεβού με τον πρόεδρο της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Γιώργο Φουντουλάκη, για να ακούσουν το αιτήματα των αθλητών-τριων και παραδέχτηκε ότι “αυτά τα παιδιά δίνουν αισιοδοξία σε όλους τους Ελληνες ότι κι εμείς θα τα καταφέρουμε”.
Κ.Υπουργέ ήσασταν στην άφιξη των αθλητών και αθλητριών που αγωνίστηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ηταν η πρώτη φορά που σε μία εκδήλωση ήσασταν συνέχεια με το χαμόγελο στα χείλη;
«Είναι μια γενικότερη ικανοποίηση. Χαρά, ελπίδα που πορεύονται όλα αυτά μέσα από την προσπάθεια των Παραολυμπιονικών. Θέλω να σας τονίσω ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρακολουθήσαμε από την τηλεόραση τις προσπάθειές τους και πραγματικά το σύνθημά τους τίποτα δεν είναι αδύνατο, όλα είναι δυνατά, δίνει μία αισιοδοξία. Τόσο στον ελληνικό λάο, όσο και σε μας τους ίδιους ότι θα τα καταφέρουμε. Όπως τα κατάφεραν αυτοί, ξεπέρασαν τις δυσκολίες και τις ατυχίες της ζωής κι έκαναν πράξη τα όνειρά τους. Αξίζουν συγχαρητήρια από όλους. Εχουν τη συμπαράσταση της πολιτείας, το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας σε θεσμικό επίπεδο και στην οικονομική ενίσχυση της ομοσπονδίας να για να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους».

 Αισθάνεστε δικαιωμένος, που παρά τις οικονομικές δυσκολίες στηρίξατε το παραολυμπιακό κίνημα με επιπρόσθετη επιχορήγηση;
«Στηρίξαμε την ομάδα σε ένα πολύ βαρύ και δύσκολο τοπίο, δημοσιονομικής στενότητας. Είπαμε, όμως, ότι αξίζει τον κόπο και γι αυτά τα παιδιά και για τις οικογένειές τους να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Νομίζω πως μας το ανταπέδωσαν σε πολλαπλάσιο βαθμό»

 Είχατε δηλώσει παλαιότερα, πως θα στηρίξετε την προσπάθεια και μόλις σβήσουν τα φώτα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Πως μπορείτε το Υπουργείο να βοηθήσει την προσπάθεια αυτών των αθλητών;
«Αυτό που υποσχέθηκα στον πρόεδρο τον κ. Φουντουλάκη, είναι ότι την Δευτέρα θα έχουμε ένα ραντεβού να ακούσουμε τα αιτήματά τους και να αποτυπώσουμε τις λύσεις στον νέο αθλητικό νόμο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αισθανθούν ικανοποίηση, αλλά και για να εκφράσουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον της πολιτείας».