ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου (Univerität Hamburg- Institut für Griechische und Lateinische Philologie) σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας) διοργανώνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου (διάρκεια: 19/9 έως 2/10/2016) το θερινό σχολείο-σειρά θερινών μαθημάτων «Το αρχαίο δράμα ως παραστατική τέχνη» – „Das antike griechische Drama als darstellende Kunst“.

Τα θερινά μαθήματα απευθύνονται σε Έλληνες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της (Κλασικής) Φιλολογίας και προσφέρουν, εκτός από εμβάθυνση των γνώσεων στο αρχαίο ελληνικό θέατρο, λεπτομερή ανάλυση επιλεγμένων δραματικών αποσπασμάτων και πρακτική εξάσκηση στην έρευνα του δραματικού είδους  ως σκηνικής τέχνης.  Παράλληλα με την περαιτέρω επιστημονική κατάρτιση και την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων, ιδιαίτερα τη διεύρυνση των επαγγελματικών προοπτικών για τους φοιτητές, το θερινό σχολείο στοχεύει να προσφέρει στους συμμετέχοντες διεπιστημονική οπτική στην προσέγγιση του αρχαίου δράματος ως πολιτιστικού και θεατρικού φαινομένου.

Στα πλαίσια του θερινού σχολείου θα λάβουν χώρα οι εξής τρεις εκδηλώσεις, στις οποίες καλούμε όλα τα Μ.Μ.Ε. να παρευρεθούν:

 

  1. Τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21.00 στο ξενοδοχείο Chris and Eve (3ο χιλιόμετρο Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης) θα πραγματοποιηθεί η κήρυξη της επίσημης έναρξης του θερινού σχολείου.
  2. Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00 στον δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων θα δοθεί από τους διοργανωτές ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (αποκλειστικά για τα Μ.Μ.Ε.)
  3. Εν συνεχεία την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Γερμανικός Πολιτισμός και Προοπτικές σπουδών και έρευνας στη Γερμανία».

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να σας υποδεχτούμε στις δύο παραπάνω εκδηλώσεις.

με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Καθηγητής Christian Brockmann                                                                                                       Αναπλ. Καθηγητής Γεώργιος Π. Τσομής

Πανεπιστήμιο Αμβούργου,                                                                                                                                                       Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,

Διευθυντής του Προγράμματος των θερινών μαθημάτων                                                                    Επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος των θερινών μαθημάτων

 

Εκ μέρους της Ο.Ε. του θερινού σχολείου

Ιωάννα Ν. Παπαδοπούλου

Επίκ. Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας ΔΠΘ