“Φτάσανε σε σημείο οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους να υποχρεώνονται να φέρουν μαζί τους τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν.Μέχρι και τα σεντόνια!

Ιατρικά Μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, δεν υπάρχουν ΜΕΘ, κλειστά χειρουργεία, υπολειτουργούν τα σαράβαλα ασθενοφόρα χωρίς πληρώματα, η πρωτοβάθμια περίθαλψη κατέρρευσε και πληρώνεται εξ ολοκλήρου από τους πολίτες και η Ψυχική Υγεία ψυχορραγεί” είναι μερικά από αυτά που αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία για την κατάσταση σε 50 νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Δείτε παρακάτω τα στοιχεία που έδωσε για τα Νοσοκομεία του Έβρου.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδεις του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ο ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των Ασθενών. Ασφυξία από την έλλειψη υλικών και φαρμάκων.

Γ.Ν.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Τρομακτική έλλειψη προσωπικού. 6.000 οφειλόμενα ρεπό με αυξημένη, λόγω της κόπωσης, την πιθανότητα λάθους. Τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια. Τα εναπομείνοντα είναι χειρίστης ποιότητας με προδιαγραφές περασμένου αιώνα.

e-evros.gr