ΥΛΙΚΑ
Για 15 άτομα

Για γαρνίρισμα
4 κουτ. σουπ. λευκή τρούφα
Για τη γκανάζ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
6 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
4 κουτ. σουπ. λικέρ αμαρέτο
Για την κρέμα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
2 φλιτζάνια ανθότυρο
4 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σουπ. λικέρ αμαρέτο
Για το κέικ
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
6 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
6 κουτ. σουπ. κακάο σε σκόνη
2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνετε τα κεκάκια. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο σε ένα μπολ. Ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Προσθέτετε λίγο – λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε από το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε με σπάτουλα σιλικόνης να ενσωματωθεί.

2. Με τη βοήθεια ενός πινέλου βουτυρώνετε εσωτερικά τα τοιχώματα από 16 στρογγυλά φορμάκια για καπκέικ διαμέτρου 5-6 εκ. Μοιράζετε ισόποσα το μείγμα για τα κεκάκια στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα κατά τα ¾ του ύψους τους. Ψήνετε τα κεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά. Τα κεκάκια σας είναι έτοιμα όταν βυθίζετε στο κέντρο τους ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε τα κεκάκια να κρυώσουν για 15 λεπτά. Κατόπιν τα ξεφορμάρετε, περνώντας ένα μαχαιράκι περιμετρικά από τα φορμάκια για να ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα και αναποδογυρίζοντάς τα με προσοχή στην παλάμη σας. Τοποθετείτε τα κεκάκια σε μια σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως, για περίπου 1 ώρα.

3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το αμαρέτο και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σχηματιστούν κορυφές στην επιφάνεια της κρέμας. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ, αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ και την βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

4. Φτιάχνετε το γλάσο. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το βούτυρο και το αμαρέτο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5. Φτιάχνετε τα κεκάκια. Αφού έχουν κρυώσει τα κέικ, με ένα αιχμηρό μαχαίρι τα κόβετε οριζόντια στη μέση. Με μια σπάτουλα σιλικόνης απλώνετε ισόποσα την κρέμα στο κάτω κομμάτι κάθε κέικ και καλύπτετε τα με το επάνω κομμάτι. Περιχύνετε τα κέικ με λίγο γλάσο σοκολάτας και αφήνετε τα 10 -15 λεπτά να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Μεταφέρετε τα κεκάκια σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με την τρούφα και σερβίρετε.

Scan00021-265x168