Γερμανοί προσπάθησαν να περάσουν παράνομα μετανάστη από την Τουρκία στην Χώρα μας

 

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Γερμανίας οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα από τη χώρα μας στην Τουρκία ένα υπήκοο Συρίας

 Λιανίδης 9

Συνελήφθησαν χθες (30-5-2015) το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο 25χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Γερμανίας (1 άνδρας και 1 γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

 

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, όπου πέρασαν από τον διαβατηριακό έλεγχο των ελληνικών αρχών και κατευθύνθηκαν προς την Τουρκία.

 

Λίγο πριν περάσουν στο τούρκικο έδαφος, επιχείρησαν να επιβιβάσουν στο όχημα τους έναν υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε παρακάμψει τον διαβατηριακό έλεγχο, προκειμένου να τον μεταφέρουν παράνομα από τη χώρα μας στην Τουρκία, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.