Τι περιμένουν από τον Κουρουπλή οι δήμαρχοι; Τίποτα.

Untitled XASAPIS 5

Σαφώς και το δίλλημα του κ. Κουρουπλή είναι μεγάλο, για αυτό άλλωστε επισπεύδετε η συζήτηση και κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την δημόσια διοίκηση ξεκινώντας από τους ΟΤΑ.

Το δίλημμα του κ. Κουρουπλή είναι μεγάλο γιατί θα πρέπει να πει κάτι στην εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ  που εκπροσωπούν οι δήμαρχοι της Περιφέρειας και που φυσικά για τον ίδιο λόγο που η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλλει κάτω από την ομπρέλα προστασίας της τους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα όπου εργοδότες και εργαζόμενους τους έχει σταυρώσει με ότι ψηφίζεται τελευταία.

Άλλωστε αυτός είναι ο απώτερος σκοπός των πολλαπλών επισκέψεων των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας.

Προσπαθούν να απαλύνουν το πολιτικό κόστος που έχουν φορτωθεί με την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους και τις περιβόητες διαπραγματεύσεις της καταστροφής της Χώρας.

Σαφώς ο κ. Κουρουπλής και ο κάθε κ. Κουρουπλής που ανεβαίνει στην Θράκη δεν ενδιαφέρετε για τα προβλήματα των δημάρχων και την άσκηση των δικών τους πολιτικών. Ο κ. Κουρουπλής ενδιαφέρετε για να μαζέψει με τις δικές του πολιτικές υπό την σκέπη του την εκλογική πελατεία που εκπροσωπούν οι ίδιοι οι δήμαρχοι με το απλό σκεπτικό. Αν οι δημοτικοί και Περιφεριακοί υπάλληλοι περνάνε καλά και αμείβονται καλλίτερα, σε σχέση πάντοτε με τον ιδιωτικό τομέα,  τότε σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν θα πάρει το κάτι τις του.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι που ήταν στην συνάντηση με τον Π. Κουρουπλή δεν περιμένουν πολλά από όλα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών.

Δεν περιμένουν να γίνει απολύτως τίποτε παρ όλο που ο Υπουργός είπε ότι η επαναδιατύπωση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το νέο νομοσχέδιο θα άρει πολλές από τις αδικίες που υπάρχουν αλλά εμμέσως πλην σαφώς, ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Άρα στην ουσία τι και αν οι δήμαρχοι με εύσχημο τρόπο, «διαβασμένο» του τα είπανε.

Ένα είναι βέβαιο πώς, ότι έχει κόστος θα…εξετασθεί και ότι έχει να κάνει με την λειτουργία «σκοντάφτει» στην ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα όσο για το θέμα της Αναπτυξιακής φαίνεται πώς τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να πείσουν τον Υπουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε όπως και για πολλά άλλα πράγματα ότι θα…ενεργήσει.

Τέλος στην περίπτωση της πάταξης της γραφειοκρατίας θα…ξεκινήσει η κατάργηση της πολυνομίας.