Οι ερασιτεχνισμοί της Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό σε όλο τους το μεγαλείο

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος
PAYLIKIANOS(LABRAKAI)
Είδα χθες στα πλάνα σε πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι τους μετανάστες να παίζουν μπάλα στην μέση του δρόμου ταλαιπωρώντας τους Έλληνες πολίτες οδηγούς, την μεταφορά εμπορευμάτων και ότι άλλο έχει να κάνει με την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, στην Χώρα μας, όπου μαστίζεται από την ύφεση, την ανεργία την αναδουλειά, την υγεία ρημαγμένη, την παιδία να βολοδέρνει ανάμεσα σε ιδεοληψίες, ψέματα και διανθισμένη με έναν περίεργο πατριωτισμό.
Σαφώς και εκείνη την ώρα ένιωσα ότι αυτή οι άνθρωποι που είναι κυνηγημένοι από τις βόμβες του πολέμου, τον πανικό και πνιγμένοι από το αίμα των δικών τους ανθρώπων, ότι με δουλεύουν. Με βρίζουν και δεν σέβονται τον τόπο μου. Μη βιαστείτε οι «προοδευτικοί» να με πείτε φασίστα.
Από την άλλη, οι μετανάστες της Ειδομένης, δεν «γουστάρουν» λέει να πάνε στα hot spot και κλείνουν την σιδηροδρομική που μέχρι πρότινος έβγαζε στην Ευρώπη ότι τέλος πάντων παρήγαγε ο τόπος και που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, μέχρι να έρθουν τα λεφτά της «βοήθειας» από την Ευρωπαϊκή Ένωση που και εκεί οι «ξεβράκωτοι» Έλληνες πληρώνουν σαν συμμετοχή διόλου ευκαταφρόνητα ποσά. Γιατί, μπορεί εμείς να είμαστε ως Χώρα στην ανάγκη και την ένδυα, τις υποχρεώσεις μας όμως από το υστέρημά μας, τις πληρώνουμε κανονικά στην Ε.Ε. άρα, είτε αυτά τα χρήματα έρθουν σαν «βοήθεια» στον εξευτελισμό και τον ενδοτισμό μας, είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, πληρώνονται για αυτούς τους ανθρώπους που πολλοί από αυτούς είχαν την ατυχία να ζήσουν την φλόγα του πολέμου και κανένας δεν αντιλέγει.
Στην συνέχεια τον μαύρων σκέψεων και αηδίας που νοιώθει ο μέσος Έλληνας Πολίτης προστίθενται και οι μετανάστες του Πειραιά που δεν γουστάρουν λέει να φύγουν από το πρώτο λιμάνι της Χώρας για να πάνε στα hot spot, την ώρα που θα αρχίσουν να φτάνουν κατά εκατοντάδες οι τουρίστες στο πρώτο λιμάνι της Χώρας εμποδίζοντας την να βάλλει πέντε δεκάρες στα άδεια της ταμεία της.
Σε όλο αυτό το σκηνικό ήρθε και έδεσε το άλλο. Οι μετανάστες λέει πήγαν με λεωφορεία πληρωμένα από τον Ελληνικό λαό από την Καβάλα στα Ιωάννινα και επειδή δεν τους άρεσε υποχρέωσαν τους οδηγούς των λεωφορείων να τους ξαναφέρουν πάλι πίσω θαρρείς και ήρθανε για τουρισμό στην Χώρα που δέχτηκε με περισσή αγάπη και φροντίδα.
Τέλος η δήλωση του αρμόδιου Υπουργού σε μεγάλο καταχρεωμένο πλυντήριο συνειδήσεων που κάνει το ποτήρι της οργής να ξεχειλίζει. «Τι θέλετε να τους κάνουμε; Να τους πνίξουμε; Έχετε καμιά λύση»;
Εγώ δεν θα πω στον Υπουργό αν θα τους πνίξει ή όχι. Αυτή είναι δική απόφαση. Την λύση να την βρει μόνος του. Για αυτό κάθετε στην ακριβοπληρωμένη από τους εξαθλιωμένους Έλληνες, καρέκλα, απλά θα του θυμίσω ότι στην περιοχή της Ειδομένης αλλά και σε άλλες περιοχές που φιλοξενούνται μετανάστες, η αύξηση αγοράς των κυνηγετικών όπλων από καταπονημένους και αηδιασμένους κατοίκους, ανέβηκαν κατακόρυφα. Αυτό του λέει τίποτε;