Ίσως έτσι σωθούμε από τα κακά που βρήκαν την Χώρα μας.

Στη Λέσβο, ένα από τα νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση, θα βρεθούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας σε μια συμβολική κίνηση για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για το προσφυγικό, καθώς και για την άμεση παύση των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Απριλίου.

Η Ιερά Σύνοδος που συνήλθε σήμερα, Τρίτη, υπό την προεδρία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ανακοίνωσε τα εξής:

«Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα, άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή, ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού.»

» Στον Μακαριώτατο μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την πατρίδα μας. Σκοπός της επισκέψεώς του, όπως υπογραμμίστηκε στον Μακαριώτατο, είναι η συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο.