Κάνοντας αναφορά στην επιστολή της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης η οποία στηρίζει τις πρωτοβουλίες του κ. Μετέ σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί με τις ευλογίες της Άγκυρας παράγοντας στην Ξάνθη, η κ. Ούτση Χρύσα Περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ διευκρινίζει ότι σέβεται το επιστημονικό της έργο, όμως οι ΑΝΕΛ της ΑΜΘ ζήτησαν να μην νομιμοποιήσει τον ψευτομουφτή. Η κ. Ούτση μάλιστα καυτηρίασε την θέση της όταν μέσα στην ίδια της την επιστολή βεβαιώνει ότι ξαναπήρε στο παρελθών χρήματα από τον κ. Μετέ επιμένοντας στην θέση της για την απομάκρυνση από την διεύθυνση του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης διότι δεν κινήθηκε στα πλαίσια που ορίζει το Ελληνικό κράτος.
Μάλιστα η κ. Ούτση ανέφερε ότι το ποσό της «δωρεάς» ενώ δεν νομιμοποιείται ο κ. Μετέ, ανέρχεται στις 20.000 ευρώ και κάλεσε την πολιτεία να διερευνήσει από που βρέθηκαν αυτά τα λεφτά και αν ο κ. Μετέ νομιμοποιείται να κάνει εράνους σημειώνοντας ότι στο συγκεκριμένο θέμα αναμένονται εξελίξεις.
Τέλος η κυρία Ούτση ανέφερε ότι στην Θράκη δεν θα εγκατασταθούν μετανάστες και η αστυνομική σχολή θα λειτουργήσει. Αυτό τουλάχιστον, όπως σημείωσε, είναι υπογεγραμμένο τόνισε.