Τλευταίες μέρες του έτους που απέρχεται.
Στη διάρκειά του πάλι μείναμε χωρίς μεγάλες χαρές, παρά τις επανειλημένες εκλογικές προσφυγές.
Τώρα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις αναλύσεις, τα στατιστικά στοιχεία, τις συγκεντρωτικές καταστάσεις, τους πρώην και νυν αρχηγούς, επιτελάρχες, τελετάρχες, συγκεντρωσιάρχες.
Το αυτοκολητάκι μου, το μίξερ που δεν αποχωρίζομαι ποτέ, κρατόντας δημοσκοπικά στοιχεία, με αιφνιδίασε προχθές.
– Μάστορα, όπου μπακλαβά, έψηνες μέρα νύχτα, κοίταξε την αγάπη σου, εμε τη χαρτορίχτρα.
– Τι έγινε βρε αθεόφοβο πάλι;
– Διάβασες εφημερίδες να ενημερωθείς η έτρεχες με κανένα ξωτικό. Ξωτικιά ήθελα να πω. Ξέρεις εσύ….
– Σκάσε, κρύβε λόγια και πέστα όμορφα, απλά, πολιτισμένα. Να καταλαβαίνουν οι αναγνώστες μας.
– Λοιπόν μάστορα, άκου με τα αυτιά σου να δεις. Ξέρεις ποιός έρχεται πρώτος σε επισκεψιμότητα στο Νομό Ξάνθης για το 2015; Για λέγε, για λέγε.
– Το Σκόντα Ξάνθη Αρένα στα Πηγάδια.
– Λάθος. Μεγάλο οσο το καπέλο σου, που τρομάρα σου φοράς μόνο όταν έρχονται τα τηλεοπτικά δίκτυα. Πρώτος χώρος σε επισκεψιμότητα έρχεται ο αρχαιολογικός χώρος του όρους ΑΥΓΟ, εκει που ήθελαν οι απόστρατοι αξιωματικοί να στήσουν μια τεράστια ελληνική σημαία, αλλά τους σταμάτησε η αρχαιολογική υπηρεσία της Ξάνθης. Ξεπέρασε σε επισκέπτες το μουσείο της Ακρόπολης. Τρία εκατομμύρια επισκέπτες απο ολα τα μέρη της Γης, επισκέφθηκαν μέχρι τις 30 – 11 – 2015 τον αρχαιολογικό χώρο του όρους ΑΥΓΟ. Για να δούμε τώρα τι έχουν να μας πούνε οι απόστρατοι αξιωματικοί. Με την επιθυμία τους θα μείνουν.
– Δεύτερος;
– Ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων.
– Γιατί;
– Διότι οι επισκέπτες, επειδή δεν τον βρίσκουν ανοιχτό, πολύ περισσότερο επειδή δεν βρίσκουν χώρο να κατουρήσουν, τρέχουν και δεν φτάνουν στους γύρω λόφους. Ενας φυσικομαθηματικός Γερμανός κατούρησε προχθές στην τουλούμπα εξω απο τον αρχαιολογικό χώρο, έχοντας κατα νου να την επανεργοποιήσει. Μάταιος κόπος. Πάντως αυτή η τουλούμπα μπορεί να δοθεί σαν μεταπτυχιακή εργασία σε επίδοξους Δημάρχους Αβδήρων, μελλοντικά.
– Τρίτος;
– Το ΄΄ Πρώτο Σκαλί ΄΄ του Μανώλη Τσέπελη στην παλιά μας πόλη. Αυξάνεται και πληθύνεται και αόρατο ολοένα γίνεται. Ούτε οι συμπολιτευόμενοι, ούτε οι αντιπολιτευόμενοι μπορούν να το δούνε. Ας είναι καλά τα τραπεζώματα τοις πάσι – τους της συμπολίτευσης και τους της αντιπολίτευσης – στη Χρύσα. Μανώλη ΑΦΕΡΙΜ!!! με κεφαλαία. Για τα επόμενα 50 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση οχι να σε ξεπεράσει, ούτε να σε πλησιάσει κάποιος.
Ούτε οι υπηρεσίες νεοτέρων και αρχαιοτέρων μνημείων έχουν ορατότητα. ΄΄ ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ ΄΄. Αναφωνεί απο τον κόσμο των Αγγέλων ο Νίκος Κούρκουλος.
– Σώπασε μίξερ, σώπασε. Με έφτιαξες πρωΐ – πρωΐ. Έλα να βγάλουμε μια selfie και σταμάτα. Καλά λένε οι παλιοί μπακλαβατζήδες. ΄΄ Όπου ακους πολλά Αρχαία, μικρό καλάθι να παίρνεις ΄΄.
– Και ευλογία απο το Μανώλη Τσέπελη, λέμε εμείς τα μίξερ.

Στέλιος Αρσενίου