Μάστορα εχω την εντύπωση πως με ΄΄ ρίχνεις ΄΄ συστηματικά τον τελευταίο μου είπε το μιξερ ολο παράπονα χθες. Ασχολείσαι με ολα και όλους εκτός απο μένα, παρά το γεγονός ο, τι τριάντα χρόνια τώρα κάνω τα πάντα ολα.
Δεν έχεις δίκιο αυτοκολητάκι μου. Εσένα ψηφίζω, εσένα εχω πρότυπό μου, εσένα εχω στο μυαλό και την καρδιά. Ακόμα και στα κιλά, κοντεύω να γίνω οσο εσυ.
Για να μην έχεις πάραυτα παράπονα, να σου φέρω τον αγαπημένο σου πρωϊνό βαρύγλυκο, να τα πούμε. Ξεκίνα.
– Θέλω να μου μάθεις λίγα πράγματα για τη γλώσσα των υπολογιστών. Αισθάνομαι ενα αγράμματο, περιθωριοποιημένο μίξερ κάθε φορά που επιδιώκω να ενημερωθώ για οσα συμβαίνουν στον υπολογιστή μου.
– Έπεσες στον καταλληλότερο. Τώρα θα τα μάθεις ολα. Θα πάρεις και ECDL. Που ξέρεις, μπορεί να βρεθείς αργότερα στο Δημόσιο. Το ECDL θα σου είναι απαραίτητο.
– Μάστορα τι είναι το instagram;
– Είναι κάτι σαν τον τσεβρέ, τον καμβά, το μοντέρνο κέντημα. Λέγεται και ΑΡΕΝΑ – ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ, μιας και συναγωνίζονται εκει στη γλωσσοφαγιά ολοι και ολες οι σταρ του gossip ( κουτσομπολιού ). Αν δω και σένα να τινάζεις στον αέρα το instagram, με κάποια σεξι εμφάνιση, θα βγάλω ξανά μαλλιά. Θα παρατήσω το μαχαίρι που κάνω σαραγλί και θα φύγω στα βουνά και τα λαγκάδια.
– Face – book έχουν τα μίξερ;
– Βεβαίως. Ανταμώνουν εκει με άλλα μίξερ, φούρνους, ζυμωτήρια, μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, ανταλλάσσοντας απόψεις, φωτογραφίες, λογαριασμούς της ΔΕΗ, φορολογικές δηλώσεις, ΕΝΦΙΑ, συντελεστές ΦΠΑ, όσα μπορείς και πολύ περισσότερο οσα δε μπορείς να φανταστείς. Αν συναντήσεις τον Τάσο Τεφρωνίδη ζήτα του να σου δείξει μια φωτογραφία τη χρονιά που τελειώσαμε το 9ο Δημοτικό της Κυψέλης το 1968 – 69 να δούμε θα με γνωρίσεις χωρίς σκούφο ζαχαροπλαστικής, άσπρη μπλούζα και ποδιά;
– Μέσω του internet μπορώ να κάνω γνωριμίες; να γνωρίσω μιξερίνες λάγνες ερωτιάρες, με ουΐσκυ με γλυκές κιθάρες, γλέντι και χορό; με μπικίνι η άνευ στη Μύκονο; με βαθύ ντεκολτέ, ξεμυαλίστρες;
– Μόνο; Όλες οι φαντασιώσεις σου, γίνονται πράξη. Πρόσεξε μόνο μην ερωτευτείς τον κάδο σου, αυτόν που χτυπάμε τις μαρέγκες και περάσεις στην Ιστορία σαν το πρώτο μίξερ – Νάρκισσος.
– Μάστορα κατι άλλο τώρα. Μεθαύριο εξεταζόμαστε στην Ιστορία. Δεν μπορώ να καταλάβω τελικά ο Τρωϊκός πόλεμος για ποιά ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ έγινε; Την Ελένη Μενεγάκη, η την Ελένη Κίτσου;
– Αααα, ολα κι ολα. Πρόσεχε μη βρεθείς εκτός θέματος. Οι καιροί είναι πονηροί. Για την Ελένη Μενεγάκη έγινε κάποτε ενας πόλεμος, αλλά στον ΑΝΤ1. Για την Ελένη Κίτσου έγινε επίσης ενας πόλεμος αλλά στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ξάνθης οταν ήταν οπλαρχηγός ο Στέλιος Μωραΐτης. Ο Τρωϊκός πόλεμος έγινε για την Ελένη Ράντου πριν γίνει σύντροφος του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Στο τραγούδι: ΄΄ οι ψυχές και οι αγάπες ΄΄ ο Βασίλης τα τραγουδάει, τα εξιστορεί ολα.
– Μάστορα σου είναι πολύ, να εχω κάθε μέρα ανάλογη εκπαίδευση;
– Αυτό αποκλείεται. Σε θέλω δίπλα μου, οχι πρωταγωνιστή της σώου – μπιζ στην Αθήνα.

Στέλιος Αρσενίου