Έτοιμοι είναι οι αγρότες να χυθούνε στο πεδίο της μάχης, με τους κινητήρες των τρακτέρ αναμμένους, αλλά φοβούνται ότι λόγω των πολιτικών εξελίξεων ότι δεν θα υπάρχει κυβέρνηση για να απαιτήσουν επίλυση των προβλημάτων τους.
Σύμφωνα με τον Θανάση Λουκμακιά πρόεδρο των κτηνοτρόφων Ξάνθης οι κτηνοτρόφοι μαζί με τους γεωργούς είναι έτοιμοι να βγάλουν τα τρακτέρ στο δρόμο στα πλαίσια δυναμικής αντίδρασης για την βαριά φορολογία που επιβάλλει η Κυβέρνηση.
Μετά από συναντήσεις με τους προέδρους των κτηνοτροφικών συλλόγων στην Δυτική Ελλάδα είναι έτοιμοι να αντιδράσουν συνολικά.
Στην συνέχεια ο κ. Λουκμακιάς έκανε λόγο για εξόντωση του πρωτογενούς τομέα και την αφάνιση του ζωικού κεφαλαίου ανοίγοντας έτσι οριστικά την πλήρη εισαγωγή από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης κρεάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων.
«Ζητάμε διάλογο με την κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Εμείς δεν είπαμε να μην πληρώσουμε. Αλλά να πληρώσουμε όσο αντέχουμε. Διαφορετικά θα πουλήσουμε τα ζωντανά μας για να πληρώσουμε τους φόρους».
Μιλώντας για τις επιδοτήσεις, ανέφερε ότι αυτές φορολογούνται αυτοτελώς και δεν είναι δυνατόν να φορολογούνται και στην Χώρα μας. «Ζητούμε να πιστωνόμαστε απευθείας από την Ε.Ε. οι επιδοτήσεις δεν πρέπει να έρχονται στην κυβέρνηση καθόλου αφού παρακρατεί και εκμεταλλεύεται αυτά τα χρήματα και μας τα δίνει κουτσουρεμένα και η ενιαία ενίσχυση έχει να πληρωθεί από το 2012 και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία καταβολή. Όσο δε για τις αποζημιώσεις του καταρροϊκού πυρετού δεν αποζημιωθήκαμε».
Τέλος ο κ. Λουκμακιάς εξέφρασε την άποψη ότι μάλλον οι κινητοποιήσεις πρέπει να ανασταλούν μέχρι ότου ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο σε περίπτωση προκήρυξης των εκλογών.