Ακούμε εδώ και πολλά χρόνια ότι τα φύκια στις λαπσώδεις παραλίες του Πόρτο Λάγος είναι θαυματουργά για ορισμένες παθήσεις. Από τότε που πρωτοακούστηκε από τα χείλη της πρώην Δημάρχου Εύας Τσακίρη πέρασαν πολλά χρόνια αλλά αυτή η ιστορία ξεχάστηκε. Η εκπομπή «ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» ανακίνησε το θέμα με αφορμή την ερώτηση ενός τηλεθεατή σχετικά με την ύπαρξη πολλών φυκιών στις παραλίες του Πόρτο Λάγος που εμποδίζουν την λήψη λουτρού από τους λουόμενους. Απαντώντας σε τηλεθεατή της εκπομπής «ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης ανέφερε ότι γνωρίζει πώς στις παραλίες του Πόρτο Λάγος τα φύκια τον τελευταίο καιρό έχουν γεμίσει τις παραλίες εμποδίζοντας τους λουόμενους να μπούνε στο νερό. «Για αυτό τον λόγο στείλαμε, αναφέρει, μηχανήματα για να τα καθαρίσουν και θα το επαναλάβουμε».
Απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα, ανέφερε ότι γνωρίζει πώς οι παραλίες του Πόρτο Λάγος έχουν θεραπευτικές ιδιότητες λόγω της παρουσίας των φυκιών και ήδη, όπως σημείωσε, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του προκειμένου να του κάνουν συγκεκριμένη πρόταση για να επισημοποιηθεί αυτή η ιδιότητα.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, ενημερώθηκε σχετικά από την προηγούμενη δήμαρχο Εύα Τσακίρη η οποία ξεκίνησε να κάνει κάτι, αλλά οι εκλογές, όπως η ίδια ανέφερε κατά το παρελθών, σταμάτησαν την προσπάθεια αυτή στην μέση.
Αυτό είναι που λέμε η συνέχιση της διοίκησης. Όταν αλλάζει δύστυχος για τον τόπο, η διοίκηση σε όποιο σκαλί της εξουσίας και αν βρίσκεται, αλλάζουν και οι προτεραιότητες.