Βάκης Τσιομπανίδης
πρόεδρος
ΑΚΚΕΛ
Υπήρξε κάποτε μια φυλακή για τα πάντοτε ευνοούμενα παιδιά του συστήματος, VIP, κάτι σαν τον Τσοχατζόπουλο να πούμε. Κάποτε λόγο λιτότητας αποφασίστηκε να κοπούν τα προνόμια των χρυσών τέκνων του συστήματος. Γνωρίζοντας καλά ο διευθυντής της φυλακής ότι θα υπάρξει ξεσηκωμός, ενεργοποίησε το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει το σύστημα, τους ρουφιάνους του. Τους βάζει να διαδίδουν επί μια εβδομάδα πως η κακή κυβέρνηση και οι δανειστές, η τρόικα, το κουαρτρέτο,το μνημόνιο και οι εξωγήινοι ζητάν το μενού της φυλακής θα περιλαμβάνει μόνο βραστά καρότα…..χαμός στην φυλακή,αναβρασμός,φυλακισμένοι να ακονίζουν τα μαχαίρια,εξέγερση προ των πυλών.Όταν κατάλαβε ο κύριος διευθυντής πως η κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο, ζητάει έκτακτη συγκέντρωση στο προαύλιο της φυλακής. Κοστουμάκι σένιο ο διευθυντής και βγάζει πύρινο διάγγελμα : ” Ο Σόιμπλε και οι δανειστές ήθελαν να μας επιβάλουν να έχουμε στο μενού μόνο βραστά καρότα, μετά απο υπεράνθρωπες προσπάθειες, δημιουργική ασάφεια,και μεγάλους καυγάδες με τους νύν τροικανούς,μετέπειτα θεσμούς και σήμερα κουαρτρέτο κατάφερα τελικά να τους πείσω πως στο μενού πρέπει να μπούνε οι φακές τα γιουβαρλάκια, τα μακαρόνια και μια φορά την εβδομάδα κρέας.”….Χαμός στο ακροατήριο ήρωας και μάγκας ο διευθυντής…..σωτήρας….
Αυτό ακριβώς έγινε σήμερα με τον πρωθυπουργό, φώναζαν επι μέρες οι ρουφιάνοι και τα παπαγαλάκια για το φορολογικό των αγροτών 26%,29% φορολόγηση των επιδοτήσεων,ΦΠΑ 26%….Βγήκε ο πρωθυπουργός και μας είπε μην φοβάστε δεν θα σας τα πάρω όλα, θα σας πάρω τα μισά…..Παλαιό το κόλπο κύριε διευθυντά…..συγνώμη πρωθυπουργέ δεν πιστέψαμε ποτέ στο παραμύθι με τα βραστά καρότα, μην περιμένεις τώρα και χειροκρότημα.
Σήμερα μας είπες πως έσπειρες και περιμένεις να θερίσεις. Έσπειρες θύελλες και θα θερίσεις καταιγίδες πρωθυπουργέ….οι αγρότες δεν είναι πιά ιθαγενείς που θαμπώνονται με το κάθε γυαλιστερό καθρεφτάκι που σου προτείνουν να τάξεις οι πρώην παλαιοκομματικοί πρώην ΠΑΣΟΚοι σύντροφοι σου…..Ραντεβού στις αγροτικές κινητοποιήσεις που θα είναι οι σκληρότερες που έχεις δει…..