Οι Ξάνθη υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Στη κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της Ξάνθης,  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Μοναδικό αρνητικό η καθυστέρηση που υπήρχε, καθώς ενώ ήταν προγραμματισμένη η τελετή αφής στις 13.15′, τελικά έγινε περίπου στις 2 το μεσημέρι κάτι που προκάλεσε την δυσφορία των παρευρισκόμενων αλλά πολύ περισσότερο των καθηγητών που συνόδευαν παιδιά από τα σχολεία.

 

Η Ολυμπιακή φλόγα έφθασε στη κεντρική πλατεία από τα χέρια του Ιωσηφίδη Νικόλαου για να ακολουθήσει μια μικρή τελετή. Ακούστηκαν ο Ολυμπιακός ύμνος, ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, ενώ παράλληλα υψώθηκαν και οι αντίστοιχες σημαίες.

 

Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Ξάνθης, εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής “PARIS 2024” και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για να ξεκινήσει η Ολυμπιακή Φλόγα αμέσως μετά το “ταξίδι” της στην γειτονική Κομοτηνή.

Ποιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ολυμπιακής Επιτροπής και τα μέλη της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους αθλητικούς πρεσβευτές της Ξάνθης τους λαμπαδηδρόμους που φέρουν στους ώμους τους το βάρος και την τιμή του Ολυμπιακού Ιδανικού.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην βαριά κληρονομιά που φέρει η Ολυμπιακή Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι συμβολίζοντας το πνεύμα της Ειρήνης και της Αλληλεγγύης.

Κάλεσε τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο και αλληλέγγυο που θα βασιλεύει η ισότητα και η αριστεία. «Σήμερα η Ξάνθη μας, ένας ιστορικός τόπος, νοιώθει ιδιαίτερη τιμή που φιλοξενεί την Ιερή Φλόγα. Ο Δήμος μας, αγαλλιάζει το πνεύμα του πολιτισμού και του αθλητισμού, προωθώντας τα αθλητικά ιδανικά σε κάθε γωνιά της πόλης, εύχομαι η Ολυμπιακή Φλόγα να αγγίξει με το φως της κάθε γωνιά της Ελλάδας και στην Διεθνή κοινότητα τα 3000 χρόνια να υπενθυμίζουν την ανάγκη της ανθρωπότητας για ειρήνη και αλληλεγγύη».

Τέλος ευχήθηκε στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

 

 

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας είχε ως εξής:

13:04: Μαρία Παρσαντανιάν (28ης Οκτωβρίου & Καβάλας)

13:07: Μάρκος Παπαδόπουλος (28ης Οκτωβρίου & Μπρωκούμη)

13:10: Ιωσηφίδης Νικόλαος (28ης Οκτωβρίου & Τσιμισκή)

13:13: Ιωσηφίδης Νικόλαος (Τελετή άφιξης στην Πλατεία Δημοκρατίας – 30′)

13:43: Κωνσταντίνα Πολυχρόνη (Από βωμό προς Βασ. Κωνσταντίνου)

13:46: Ιάσων-Ιωάννης Παπαδόπουλος (Βασ. Σοφίας)

13:49: Λαμπαδηδρόμος Ε.Ο.Ε (Είσοδος Δ.Π.Θ.)

13:52: Τερματισμός: Γέφυρα Κοσύνθου – Εποχούμενη προς Κομοτηνή

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Σταύρος Βλαχόπουλος στην ΦτΞ την συμπεριφορά μέλους των ανθρώπων που συνόδευαν την Ολυμπιακή φλόγα και καταθέτει στην εφημερίδα του το άσχημο συμβάν, όπου πολλές φορές, οι τοπικοί δημοσιογράφοι έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοια γεγονότα, όταν οι συνοδοί των «υψηλών» επισκεπτών της πόλης μας, αντιμετωπίζουν πολίτες και δημοσιογράφους, πολύ άσχημα. Ενίοτε, οι παρατρεχάμενοι των αξιωματούχων, είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, και στην προκειμένη περίπτωση, της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, επαληθεύτηκε για μία ακόμη φορά.

Διαβάστε τι γράφει ο Σ. Βλαχόπουλος.

Απαράδεκτη συμπεριφορά ανθρώπου που συμμετείχε στην κουστωδία συνοδών της Ολυμπιακής Φλόγας. Έσπρωξε τον εκδότη της εφημερίδας μας, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μας

 

 

Ένα απίστευτο περιστατικό έζησα για πρώτη φορά στα 30 περίπου χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο της ενημέρωσης. Το περιστατικό συνέβη στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου παραβρέθηκα για να καλύψω την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας.

 

Κατά την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ξάνθη και ενώ τραβούσα βίντεο και έβγαζα φωτογραφίες τον λαμπαδηδρόμο, κινούμενος όπως η ανάγκη επίτασσε προς τα πίσω, δέχθηκα από έναν υπάλληλο (;) της Ολυμπιακής Επιτροπής, συνοδό και συμμετέχων στην κουστωδία όλων όσων συνόδευαν την Ολυμπιακή Φλόγα σπρώξιμο, γιατί όπως ίδιος φώναζε δεν ήθελε να είμαστε κοντά στον αθλητή αλλά και να μην εμποδίζουμε τα πλάνα τα οποία τραβούσε δικό τους συνεργείο, αποτέλεσμα αυτής του της κίνησης ήταν να χάσω την ισορροπία μου και να βρεθώ στο έδαφος χτυπώντας την πλάτη μου.

Η συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου, που θέλω να πιστεύω ήταν μεμονωμένη, δείχνει και τη νοοτροπία όλων αυτών που έρχονται από άλλες περιοχές στην πόλη μας και θεωρούν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται όπως γουστάρουν και να κάνουν ότι θέλουν. Και επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι ή να κρύβω την αλήθεια, οφείλω να αναφέρω ότι μόλις έπεσα έτρεξε για να μου δώσει χέρι βοηθείας, αφού βέβαια είχε κάνει πρώτα την μ… και να μου πει πως δεν με έσπρωξε ενώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Είμαι αναγκασμένος δημόσια να απευθυνθώ προς την Ολυμπιακή Επιτροπή και να τους ενημερώσω πως αν προκύψει κάτι τις επόμενες ημέρες σχετικά με την υγεία μου, εξαιτίας του πεσίματος αυτού, θα είμαι αναγκασμένος να προσφύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη, κάνοντας χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε βίντεο τα οποία παίζουν στο διαδίκτυο και αποτελούν μαζί με τους δεκάδες εκατοντάδες ξανθιώτες που είδαν το συμβάν αδιάψευστο μάρτυρα.