Ο Ασκαρίδης ξόδεψε τα χρήματα των γιορτών σε απευθείας αναθέσεις και κολλητούς και δεν έμεινε φράγκο να πληρώσει εξειδικευμένο προσωπικό για να στήσει την εξέδρα

 

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στην πόλη μας όταν η δημοτική αρχή ξοδεύει αλόγιστα τα χρήματα των δημοτών σε απευθείας αναθέσεις και σε κολλητούς.

Ο πρόεδρος του Κέντρου πολιτισμού αντί να πληρώσει – με τα λεφτά μας – το εξειδικευμένο προσωπικό για να στηθεί η εξέδρα στην κεντρική πλατεία λόγω της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, έβαλε τους εργαζόμενους του Κέντρου πολιτισμού να την στήσουν, να ανεβούν σε καλαθοφόρο όχημα με ότι κίνδυνο αυτό σημαίνει για τους ίδιους, αφού δεν έχουν τις ανάλογες γνώσεις αλλά δημιουργώντας επικίνδυνες προϋποθέσεις  και για τους διερχόμενους πολίτες και παιδιά.

Στήθηκε η εξέδρα και με εντολή Ασκαρίδη και οι εργαζόμενοι του κέντρου πολιτισμού  χωρίς καμιά ειδίκευση και χωρίς να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ίδιους αλλά και τους διερχόμενους πολίτες ξεκίνησαν από προχθές για να στήσουν την εξέδρα.

Χωρίς να ληφθούν πρόσθετα  μέτρα ασφαλείας, χωρίς άδεια της πολεοδομίας και την παρουσία του επιβλέποντα μηχανικού.

Όπως μάθαμε ειδοποιήθηκε ο τεχνικός ασφαλείας να πάει για έλεγχο και από ότι μάθαμε θα πάει. Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε, η αστυνομία της Ξάνθης δέχθηκε καταγγελία επί του συγκεκριμένου θέματος

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι  εργαζόμενοι του Κέντρου Πολιτισμού δεν έχουν την υποχρέωση να ανεβούν επάνω σε καλαθοφόρο όχημα και να κινδυνεύσει η ζωή τους λόγω της απειρίας τους.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Ηλίας  Ασκαρίδης έφαγε τα λεφτά προϋπολογισμού των ΘΛΕ  σε απευθείας αναθέσεις και κολλητούς και δεν του περίσσεψαν χρήματα για να πληρώσει εξειδικευμένο προσωπικό και στήνει την κεντρική εξέδρα παράνομα με προσωπικό του κέντρου πολιτισμού

Δεν έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τους διερχόμενους πολίτες.

Το ότι δεν είχαμε προβλήματα δεν σημαίνει ότι οι παρανομίες και η ανευθυνότητα πρέπει να μείνουν ατιμώρητες.