Γιατί η αστυνομία πήγε στη Σμίνθη να “γλιτώσει” τον Ψευτομουφτή Ξάνθης κ.Τράμπα και την “παρέα” του, ενώ γνωρίζει οτι εκτελούν εντολές του Τουρκικού Προξενείου του οποίου είναι “υπάλληλοι”;
 

Σχεδόν «κλοτσηδόν» εκδιώχθηκαν χθες το μεσημέρι από το τέμενος της Σμίνθης Ξάνθης ο ψευτομουφτής Μουσταφά Τράμπα, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και άλλα «υψηλόβαθμα» στελέχη της μειονότητας που βρίσκονται… «κοντά» στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής! 
 

Μάλιστα, κλήθηκε και η ΕΛ.ΑΣ από την πλευρά του “Ψευτομουρφτή” Ξάνθης και των φερέφωνων του Προξενείου., τα στελέχη της οποίας κατάφεραν να επιβάλλουν τη τάξη, καθώς οι μουσουλμάνοι κάτοικοι του μειονοτικού χωριού είχαν… στριμώξει τον ψευτομουφτή και τη συνοδεία του και ήθελαν να τους δείρουν, λέγοντάς τους, φύγετε από το χωριό μας, δεν σέβεστε τίποτα, δεν έχετε καμιά δουλειά στη Σμίνθη! 

Ο καβγάς έγινε διότι ο ψευτομουφτής προσπαθεί να επιβάλλει στο χωριό ιμάμη της επιλογής του, ενώ οι πιστοί αντιδρούν! 

Όλα άρχισαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν ο ιμάμης Σμίνθης επί 30 και πλέον χρόνια, Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και διασωληνώθηκε.

Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές στη Σμίνθη, τελούσε ο αντικαταστάτης του, άνθρωπος δικός του, για περισσότερα από 20 χρόνια. Δυστυχώς, ο ιμάμης δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Το Προξενείο και η ψευτομουφτεία θεώρησαν ότι βρήκαν μία καλή ευκαιρία να «πατήσουν πόδι» και να επιβάλλουν δικό τους άνθρωπο ως ιμάμη Σμίνθης, καθώς ο συγχωρεμένος δεν ανήκε στο περιβάλλον του Προξενείου και στήριζε την νόμιμη Μουφτεία.

Πριν από τρεις μέρες τελέστηκε η κηδεία του, όπου έκανε την εμφάνιση του ο Τράμπα, προκαλώντας αντιδράσεις. Όμως, οι πιστοί του χωριού δεν τον πέταξαν έξω, σεβόμενοι το γεγονός ότι επρόκειτο για την κηδεία του αγαπημένου ιμάμη τους.

Όμως, χθες ο ψευτομουφτής έκανε την εμφάνισή τους στο τέμενος της Σμίνθης για την προσευχή της Παρασκευής, συνοδευόμενος από κλιμάκιο… 15 ατόμων (!) μεταξύ των οποίων ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος της τέως «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, Οζάν Αχμετογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας και επίδοξος βουλευτής Χουσεϊν Μπαλτατζή, δέκα θρησκευτικοί λειτουργοί της ψευτομουφτείας και στελέχη τουρκόφωνων ΜΜΕ της περιοχής. Η… συνοδεία του Μουσταφά Τράμπα κρίθηκε ότι έπρεπε να ήταν πολυπληθής ώστε να κατευνάσουν τυχόν αντιδράσεις των πιστών.

Όσοι κάτοικοι της Σμίνθης είχαν πάει για προσευχή χθες, δεν καλοείδαν την εμφάνιση του Τράμπα και των ακολούθων του. Μάλιστα, τον προειδοποίησαν να μην αναφερθεί στο εκλεκτό που θέλει για ιμάμη. Ο Τράμπα άρχισε το κήρυγμά του και όταν άρχισε να λέει ότι «έχουμε έναν καλό άνθρωπο για ιμάμη στο χωριό…», έγινε ο κακός χαμός! Οι πιστοί τον σταμάτησαν, άρχισαν να φωνάζουν, κόντεψαν να τον προπηλακίσουν και γενικότερα τα «αίματα άναψαν» για τα καλά! Ευτυχώς, κλήθηκε η αστυνομία, τα στελέχη της οποίας έφτασαν στο τέμενος γρήγορα, ηρέμησαν τα πνεύματα και ζήτησαν από τον ψευτομουφτή και τη συνοδεία του να αποχωρήσουν.

Τελικά, η προσευχή ολοκληρώθηκε με μία ώρα καθυστέρηση (λόγω της έντασης), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο εκλεκτός του Τράμπα για τη θέση του ιμάμη παραδίδει μαθήματα κορανίου στο χωριό και οι κάτοικοι δεν τον θέλουν για ιμάμη καθώς προτιμούν το δεξί χέρι του αείμνηστου Αχμετσίκ Μεχμέτ, ο οποίος είναι μακριά από τη σφαίρα επιρροής του Προξενείου και της ψευτομουφτείας.

Πάντως, γέλιο σκόρπισε η ανάρτηση του Χουσεϊν Μπαλτατζή, ο οποίος εμφανίζεται μαζί με τον ψευτομουφτή μέσα στο τέμενος της Σμίνθης. Μάλιστα, συνοδεύεται από τη φράση: «Στιγμές γεμάτες ενότητα, ομοψυχία, γαλήνη από το όμορφο τέμενος της Σμίνθης… καλή Παρασκευή!».