«Μαζί για το Παιδί»: Ανακατασκεύασε 4 σχολικά γήπεδα  στην Ξάνθη

 

Το «Μαζί για το Παιδί» ανακατασκεύασε 4 σχολικά γήπεδα στο 4ο και το 12 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας». Η ανακατασκευή των γηπέδων υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της bwin.

Οι συνολικά 535 μαθητές και μαθήτριες των δύο δημοτικών σχολείων πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν σε ολοκαίνουργια γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, μιας και επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις, τοποθετήθηκαν προστατευτικά στρώματα για τις μπασκέτες, ενώ τοποθετήθηκαν και τα απαιτούμενα διχτάκια.

Με σεβασμό προς τους μαθητές και το σχολικό περιβάλλον, οι εργασίες για την ολοκλήρωση των γηπέδων, πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η πρώτη μέρα στο νέο σχολικό έτος έκρυβε τη μεγάλη έκπληξη, μιας και τα εγκαίνια έγιναν μετά τον αγιασμό. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν διάχυτος, αφού το παιχνίδι με την μπάλα μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά τους.

 

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», ανέφερε: «Στο «Μαζί για το Παιδί» εργαζόμαστε καθημερινά για να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με την πολύτιμη στήριξη της bwin ανακατασκευάσαμε τέσσερα σχολικά γήπεδα στο 4ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Παρέχουμε από κοινού στους μαθητές της Ξάνθης τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές περιβάλλον για άθληση και παιχνίδι, στοιχεία απαραίτητα για την σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία αλλά και την ανάπτυξή τους. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε καταφέρει, με την συμβολή της bwin, να παραδώσουμε έως σήμερα περισσότερα από 4.700 τ.μ. γηπέδων σε διαφορετικά σημεία της χώρας μας και συνεχίζουμε!».

 

Η κυρία Εύη Στυλιανίδου, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ το «Μαζί για το Παιδί» και την bwin που ανταποκρίθηκαν άμεσα και θετικά στο αίτημά μας για ανακατασκευή των τεσσάρων σχολικών γηπέδων στον προαύλιο χώρο του 4ου και 12ου δημοτικών σχολείων στην Ξάνθη. Η άθληση σε έναν ασφαλές σχολικό περιβάλλον βοηθάει την υγεία των παιδιών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή τους, στη δημιουργία ομαδικού πνεύματος και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής».

 

Εκ μέρους της bwin, η Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, δήλωσε: «Κάθε ταξίδι και έμπνευση, κάθε σταθμός κι ένα νέο γήπεδο. Η δέσμευση της bwin για επέκταση του αθλητικού κινήματος γίνεται πράξη. Είμαστε υπερήφανοι γι αυτό το project, το οποίο ανακατασκευάζει γήπεδα σε όλη την Ελλάδα. Με το «Μαζί για το Παιδί» ταξιδέψαμε από το Διδυμότειχο στη Σαμοθράκη, από τις Σάπες στο Κιάτο και τώρα στην Ξάνθη. Στόχος της bwin είναι να δώσει πρόσβαση στον αθλητισμό σε κάθε παιδί της χώρας, ώστε να «επιστρέψουν» στις κοινωνίες γήπεδα σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά. Ευχαριστούμε τον Βασίλη Σπανούλη, που είναι αρωγός της μεγάλης προσπάθειας. Σκοπός όλων μας: να δώσουμε τα γήπεδα πίσω στην κοινωνία, εκεί που ανήκουν».

Παρακολουθείστε σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Προτεινόμενα HASHTAG:  #mazigiatopaidi  #mazistisakritikes #togetherforchildren  #iseseukairies

 

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:

Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται εδώ και 27 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το έργο του «Μαζί για το Παιδί» επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην υγεία και την ψυχική υγεία, στην εκπαίδευση, στην στήριξη των σωματείων-μελών που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καθώς και την υποστήριξη πληθυσμών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), που στηρίζεται σε πόρους από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών, έσοδα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και από τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο εθελοντισμός είναι κινητήριος μοχλός του «Μαζί για το Παιδί» συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών και την υλοποίηση των δράσεων του.

Περισσότερα www.mazigiatopaidi.gr

Αγ. Θωμά 14, Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr|www.mazigiatopaidi.gr| Facebook •Twitter•Instagram: @mazigiatopaidi