Σ. Μελισσόπουλος: Είναι σε θέση αουτσάιντερ;

Σαφέστατα και έχει μπροστά του μία δύσκολη εκλογική μάχη και η υποψηφιότητα του Στράτου Κοντού περιπλέκει τα πράγματα σε έναν συνδυασμό, που τα είχε όλα και ικανοποιούσε όλα τα γούστα των ψηφοφόρων, με την έννοια ότι στο σχήμα του «συζούν» οι κεντρώοι, με τους κεντροαριστερούς και τους κεντροδεξιούς.

Είναι μία δύσκολοι εξίσωση γιατί όσο και αν ικανοποιεί το δημοκρατικό αίσθημα των ψηφοφόρων η παράταξη του Σ. Μελισσόπουλου, άλλο τόσο ποιο ευάλωτο μπορεί να γίνει στην λογική, ότι μπορεί οι αμιγείς δεξιές παρατάξεις να τραβήξουν το «αυτί» των δεξιών και οι αριστεροί το «αυτί» των αριστερών και φυσικά το ερώτημα πόσο «δεμένοι» είναι, παραμένει, με δεδομένο ότι ο καιρός για τις εκλογές του Οκτωβρίου μπορεί  να φαίνεται μακρύς, αλλά συνάμα για να κρατηθούν οι όποιες συμμαχίες είναι πολύ λίγος.

Εκτίμηση μας είναι ότι με την κάθοδο του Σ. Κοντού στην δημοτική «αρένα», περισσότερο κινδυνεύει το δεξιό «κέρας» του Σ. Μελισσόπουλου, παρά το αριστερό, με δεδομένο ότι ο αριστερός χώρος έχει υποστεί μία άνευ προηγουμένου ήτα στις Εθνικές Εκλογές, μιας  και ο ίδιος προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο.

Σίγουρα, αυτό το εγχείρημα, μόνο ο μετριοπαθής και γνώστης της τοπικής πολιτικής σκηνής Σ. Μελισσόπουλος θα μπορούσε να το «στήσει» και να το κρατήσει προς ώρας, όρθιο.

Φυσικά, το ερώτημα παραμένει. Θα σταθεί όρθιο αυτό το εγχείρημα μέχρι την επίμαχη ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών;

Η κίνηση του Γιάννη Παπαχρόνη με την αποχώρησή του από το σχήμα, δείχνει ότι αυτό μπορεί να επαναληφθεί και από άλλες πολιτικές προσωπικότητες που συμμετέχουν, το οποίο μπορεί μεν να περνάει το μήνυμα στους πολίτες – ψηφοφόρους – ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα χρώματα και τα κόμματα αλλά η ευημερία της πόλης, όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού πολλών ψηφοφόρων υπάρχει το μήπως στο … παραπέντε επέμβουν τα κόμματα, προσφιλή τους τακτική, και επαναφέρουν την παράταξη του Σ. Μελισσόπουλου στην σκληρή πραγματικότητα;

Αυτό που εισπράττουμε προς ώρας από Ξανθιώτες ψηφοφόρους, οι οποίοι κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς, είναι ότι  θέλουν με πίστη να πετύχει το εγχείρημα του Σ. Μελισσόπουλου και είναι βέβαιο ότι αυτός ο κόσμος θα αναπληρώσει το κενό που τυχόν θα διαμορφωθεί από κάποιες πιθανές μετακινήσεις στελεχών από την παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου προς άλλες κατευθύνσεις.

Είναι επίσης γεγονός ότι οι Ξανθιώτες ψηφοφόροι, ανεξάρτητα σε ποιο κομματικό χώρο ανήκουν, μιλάνε με σεβασμό για το πρόσωπό του.

Θα προτιμούσαν τον Σ. Μελισσόπουλο, αυτό  λέει το δικό μας ρεπορτάζ, υποψήφιο με μία αμιγή κεντροαριστερή παράταξη, χωρίς βεβαίως να γνωρίζουν ότι υπάρχουν «συντροφικά» εμπόδια όπως οι περίπτωση του Θ. Ξυνίδη που παίζει πολιτική «μπάλα» με τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη και αυτό σημαίνει ότι η κεντροαριστερά στην Ξάνθη είναι κατακερματισμένη και ότι προέχουν άλλοι λόγοι εκτός πολιτικής που ο Σ. Μελισσόπουλος θα πάει στις εκλογές χωρίς να έχει στο πλευρό του όλη την κεντροαριστερά.

Το μόνο βέβαιο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο Σ. Μελισσόπουλος με τον Πασχάλη Λύρατζη, τον Γ. Χατζηθεοδώρου και τον γιατρό Β. Παπαδόπουλο καθώς και με τα νέα και δυναμικά στελέχη, έχει πολλά βέλη στην φαρέτρα του, για να αντιμετωπίσει τον κύριο αντίπαλό του, που είναι ο Στράτος Κοντός.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ