Ο κόσμος έχει βάσανα και ο Ερντογάν τον «νταλγκά» του

ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Προσπαθώντας να διαβάσουμε τον μεγάλο «νταλγκά» του Ερντογάν, βλέπουμε ότι έχει θέμα με την Ελλάδα ο ερίφης.

Και σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με τις επεκτατικές του βλέψεις και την επιθυμία να συνδιαχειριστεί  τον πλούτο της Ελλάδος αλλά, εκτιμούμε, ότι είναι ακόμη βαθύτερα τα αίτια που η Ελλάδα του κάθεται κόμπος στο στομάχι και δεν έχει να κάνει όπως είπαμε με τις προσωπικές του βλέψεις.

Η Ελλάδα,  ο τρόπος ζωής των Ελλήνων, η ιδιοσυγκρασία τους και το γεγονός ότι ζουν ελεύθερα και δημοκρατικά γιατί το θέλουν και όχι γιατί πρέπει ή το επιβάλλουν. Το πείσμα των Ελλήνων,  το πιστεύω τους και το γεγονός ότι  όταν οι Έλληνες δεν γκρινιάζουν, κυρίως όμως η ιστορική τους αποφασιστικότητα που όταν χρειαστεί και που η ιστορία στα βάθη τον αιώνων απέδειξε ότι, οι Έλληνες, αν χρειαστεί, θα ξεσηκωθούν έστω και μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, ότι μπορούν όταν χρειαστεί να πούνε “όχι” σε σιδερόφρακτες στρατιές εχθρών αν απαιτηθεί από την συγκυρία και πολύ φοβάται  ο Ερντογάν, ότι ο Ελληνικός λαός, είναι ένα κακό πρότυπο για τον λαό του που είναι μίζερος και περνάει δύσκολα, έχοντας στα μάτια τους τον φόβο για το αύριο.

Ναι είναι ένα «κακό» πρότυπο για τον Ερντογάν και τους Τούρκους ο Ελληνικός Λαός, τόσο κακός, που οι προκάτοχοί του για να στείλουν τον Στρατό να κάνει απόβαση στην Κύπρο, τον πότιζαν χασίσι και για να συμμετέχουν οι στρατιώτες του στις εκκαθαρίσεις στην Συρία,  όποιος Τούρκος Στρατιώτης δείξει φόβο, εκτελείτε ή τον τρώνε τα κάτεργα.

Ο Ελληνικός λαός είναι ένα «κακό» πρότυπο για τον Ερντογάν και δικαίως.

Αν δει ποιοι είναι οι γείτονες του όπως ανατολικά οι Μογγόλοι, Νότια ο Κουρδικός και ο Συριακός λαός που παλεύει για να κρατηθεί ελεύθερος και έξω από τις ορέξεις τον Ρώσων, Αμερικάνων και Τούρκων, μοιραία, είναι αγράμματοι και κυριαρχεί μέσα τους το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, το μίσος και ο αγώνας για την επιβίωση, αυτοί  οι λαοί νότια, δεν κινδυνεύουν να «αλώσουν» την συνείδηση του Τουρκικού Λαού. Κάτι τέτοιο γίνεται και στον Βορά της Τουρκίας όπου εκτός από τους λαούς και τις ράτσες που ρέει αίμα Ελληνικό, οι άλλοι είναι πρωτόγονοι, ζωρίς πατρίδα και θρησκεία.

Άρα ο Ερντογάν έχει πρόβλημα με την Δύση, όπου εκεί, μια μικρή χώρα, πνιγμένη στο πράσινα και το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, έχει πνεύμα ελεύθερο σαν τα βουνά, τους κάμπους, τον ουρανό και την σμαραγδένια θάλασσα. Γιατί λοιπόν ο Τουρκικός λαός να μην θέλει να νοιώσει πραγματική ελευθερία όπως ο Ελληνικός;

Ένας λαός που όποια κυβέρνηση και αν είναι στο τιμόνι και όποια ξενοκίνητα συμφέροντα και αν εκπροσωπεί, δεν μπορεί να κάμψει την ψυχή του Έλληνα όπως κάνει ο Ερντογάν στην ψυχή του Τουρκικού Λαού.

Για αυτό η Ελλάδα κάθεται βαριά σαν πέτρα στο στομάχι του Ερντογάν.

Και όσο η Ελλάδα θα του κάθεται στο στομάχι για όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω. τόσο θα ανοίγει θέματα εξοπλισμού των νησιών, και θα γκριζάρει νησίδες, γη και αέρα και θα εφευρίσκει γαλάζιες και πράσινες πατρίδες,   ξεχνώντας το βασικότερο όλων,  ότι Ελλάδα είναι η ψυχή του Έλληνα.

 

Α.Π.