Νοσοκομείο Ξάνθης. Επιτακτική ανάγκη σωστής επαναλειτουργίας του

ΡΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΚΑΙ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΜΑΙΡΗΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς δήλωσε ο γιατρός που περιέθαλψε το επεισόδιο με τον Στρατιωτικό που έχασε τόσο νέος την ζωή του εν ώρα υπηρεσίας καθώς και ο γιατρός του νοσοκομείου οι οποίοι όπως μαθαίνουμε αντιμετώπισαν το επεισόδιο άψογα και επιστημονικά.

Στο κομμάτι που αφορά την δική μας αρθρογραφία.

Εμείς δεν γράψαμε για την συνεισφορά και την προσπάθεια των στρατιωτικών γιατρών και των γιατρών του νοσοκομείου, αλλά γράψαμε για την κλειστή ΜΕΘ του νοσοκομείου της Ξάνθης που αν λειτουργούσε, ίσως, λέμε, ίσως, – Θεοί δεν είμαστε – ο άνθρωπος που τόσο άδικα χάθηκε, να ζούσε.

Αυτό γράψαμε και αυτό ξαναγράφουμε.

Αν η διοίκηση του Νοσοκομείου, η 4η ΥΠΕ και η τοπική ηγεσία προεξάρχοντας του κυβερνητικού βουλευτή, χωρίς να αφήνουμε εκτός κάδρου τους άλλου δύο βουλευτές που προέρχονται από τον κλάδο της υγείας και οι μεν πρώτοι, να έκαναν απλά την δουλειά τους και οι δε δεύτεροι, αν πίεζαν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ίσως τότε να μην φτάναμε στο σημείο που εδώ και 2  πλέον χρόνια γράφαμε ανοίξτε την ΜΕΘ πριν γίνει το κακό.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Το κακό έγινε, η ψυχή χάθηκε και το νοσοκομείο παραμένει στο ίδιο χάλι με την ΜΕΘ κλειστή.

Προφανώς η διοίκηση του νοσοκομείου, η πολιτική και φυσική του ηγεσία,  περιμένουν να χαθεί και άλλος ένας νέος άνθρωπος και μετά να ασχοληθεί με την λειτουργία της ΜΕΘ και από ότι διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, πάει για «λουκέτο» και η Παθολογική, για να μεγαλώσει το κακό που γίνεται στον τομέα υγείας στην Ξάνθη.

Το θετικό είναι ότι το νοσοκομείο της Ξάνθης μπήκε στην ατζέντα και τον προεκλογικό λόγο των υποψηφίων βουλευτών όλων των κομμάτων – κάτι που γίνεται ίσως για πρώτη φορά – και οι Ξανθιώτες αν μη τι άλλο, θα απαιτήσουν από τους βουλευτές να κρατήσουν τον λόγο τους για πρώτη ίσως φορά.

Αυτή τη φορά, έχουμε εν ενεργεία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ τον κ. Μπουρχάν που πίεσε με ερωτήσεις την κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος και έχει βάλλει στην προεκλογική του ατζέντα την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου Ξάνθης και ειδικότερα ότι αφορά την ψυχική υγεία των Ξανθιωτών μέσα από την δημόσια δομή του νοσοκομείου.

Έχουμε τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Βουρβουκέλη που έθεσε σαν στόχο την αναβάθμιση του νοσοκομείου της Ξάνθης,

Τέλος, η Ξάνθη έχει μία  υποψήφια βουλευτή της ΝΔ Μαίρης Τσιακίρογλου, η οποία έχει αναλάβει ρητή δέσμευση ότι το νοσοκομείο της Ξάνθης πρέπει να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ανάπτυξη χωρίς την υγεία, δεν μπορεί να γίνει.

Άρα η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Μαίρη Τσιακίρογλου συνδυάζει άμεσα την ανάπτυξη του τόπου με την ύπαρξη σοβαρών υποδομών υγείας.

Όπως προανέφερα, οι Ξανθιώτες, για πρώτη φορά, έχουν προεκλογική δέσμευση από τους πολιτικούς και υποψηφίους της Ξάνθης για την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου.  Ας αξιολογήσουν αυτές τις δεσμεύσεις και ας απαιτήσουν με την ψήφο τους, το αυτονόητο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ