Με χαρά ακούσαμε τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν, την ώρα της κοινής δήλωσης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα Ηλύσια Πεδία να μιλά για την Τουρκία. Μέχρι σήμερα εκτός από τον πρόεδρο Μακρόν όλοι οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρώπης, προφανώς λόγου του όγκου των οικονομικών συμφερόντων με την Τουρκία παραβλέπουν την προκλητική της συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο  και την αντιμετωπίζουν ως ταμπού. Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος Μακρόν σπάει το ταμπού που ακούει στο όνομα Τουρκία.

Ο κ. Μακρόν κάνοντας αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και την ασφάλεια της Κύπρου τόνισε  την εκτός διεθνούς δικαίου συμπεριφορά της Τουρκίας και αυτό ίσως να συμματοδοτεί την αφύπνιση της Ευρώπης η οποία επιτέλους δημόσια μιλά και για στρατιωτική προστασία των Ευρωπαϊκών συνόρων.

Ελπίζουμε οι πετρελαϊκές εταιρείες Γαλλικών συμφερόντων που πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο  να πιέσουν τον πρόεδρο της Γαλλίας και μαζί με τα δικά της συμφέροντα να προστατεύσει και τα συμφέροντα της Μεγαλονήσου.

Μακάρι μετά από αυτό το ταξίδι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αρχίσει η Χώρα τα εξοπλιστικά της βήματα από την Γαλλία. Άλλωστε ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε και για την ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδος ως κράτους μέλους της Ευρώπης.

Κατά τα άλλα ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε πρόσκληση στους Γάλλους επιχειρηματίες να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα δεσμευόμενος ότι οι όποιες αγκυλώσεις – γραφειοκρατία – θα αρθούν.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/459627071555452/