Οι δήμαρχοι τον απολογισμό και οι υποψήφιοι να πουν τι θα κάνουν

Όπου νάνε οι Εθνικές εκλογές. θα «πάρουν τα ποδάρια τους», όπως έλεγε ο παππούς και την θέση τους θα πάρουν οι δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Για τις Εθνικές εκλογές δεν γίνεται λόγος γιατί η «δημοκρατία» και η ευμάρεια των πολιτών τις Χώρας σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν εξαρτάται από τους εκλεγμένους εθνοπατέρες, αλλά από πολλούς παράγοντες που κυρίως έχει να κάνει με την λογική των πολιτών που δεν ζητούν διαπιστευτήρια αυτών που ψηφίζουν.

Θα μου πείτε αυτό ισχύει και στις δημοτικές εκλογές και αξίζει να μελετηθεί από ειδικούς γιατί ενώ οι δημοτικές εκλογές που έχουν σχέση με την άμεση δημοκρατία και οι πολίτες επειδή γνωρίζουν ένα μεγάλο αριθμό των υποψηφίων, ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν, αδιαφορώντας για την δική τους καθημερινότητα.

Σαφώς και δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί με τις Περιφερειακές εκλογές γιατί μέχρι σήμερα ο εν λόγο θεσμός ουδεμία σχέση έχει με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και οι μέχρι σήμερα εκπρόσωποί της έχουν δείξει ότι απλά βρήκαν μία «θεσούλα» βγαίνει ένα κομμάτι ψωμί και έχει ο θεός.

Άρα εκτιμούμε ότι οι δημοτικές εκλογές, έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα για τους πολίτες, οι οποίοι στην κυριολεξία επιλέγουν ανθρώπους που καθορίζουν την καθημερινότητά τους.

Για αυτό λοιπόν όποιο το «δικό μας παιδί» και αν είναι ο υποψήφιος δήμαρχος ή σύμβουλος του, οι δημότες και ειδικότερα της Ξάνθης, αν μελετήσουν την παρουσία του νυν δημάρχου Μ. Τσέπελη που οδήγησε την πόλη τουλάχιστον μία δεκαετία πίσω ελέω της λογικής του όλα τα «σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω», αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι η ψήφος του για την καθημερινότητα των παιδιών του και την δική του.

Τελικό συμπέρασμα και κατά την δική μας ταπεινή γνώμη, οι Ξανθιώτες πρέπει να εστιάσουν στις δημοτικές εκλογές, να κρίνουν αυστηρά αυτούς που διοίκησαν και αυτούς που θέλουν να διοικήσουν.

Το νου σας λοιπόν Ξανθιώτες. Τα «δικά μας παιδιά», κονόμησαν με την δική μας ψήφο.