Ξαναφέρνουμε το θέμα της στέγασης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο προσκήνιο. Αντιλαμβάνεται κανείς το έργο των διασωστών. Τόχαμε γράψει και παλιότερα. Μία στέγη για αυτούς τους ανθρώπους δήμαρχε, αντιπεριφερειάρχη;
Ένα ερώτημα που αν δοθεί απάντηση και κυρίως λύση για μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι λειτουργούν εθελοντικά, σώζουν περιουσίες και κυρίως ζωές.
Είναι πραγματικοί εθελοντές και όχι «γιαλαντζή» όπως μερικοί μερικοί εθελοντές της πλάκας, καλοντυμένοι που περιμένουν την ευκαιρία από τον εκάστοτε πολιτικό αστέρα της περιοχής να τους βραβεύσει για το «εθελοντικό» τους έργο.
Είναι ευτύχημα που πληροφορίες μας λένε ότι κάποιος θεσμικός παράγοντας δεσμεύτηκε ότι σε λίγο καιρό το πρόβλημα θα έχει λυθεί αφού όπως λένε οι πηγές μας έχει δρομολογηθεί η ανεύρεση χώρου στέγασης όχι μόνο των προσώπων αλλά κυρίως του πανάκριβου υλικού και εξοπλισμού τους που δεν κάνει να εκτίθεται στις όποιες καιρικές συνθήκες που δημιουργούν υγρασίες.
Μακάρι –ειλικρινά δεν γνωρίζουμε ποιος θεσμικός παράγοντας δεσμεύτηκε στη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης της Ξάνθης – αλλά όποιος και αν είναι τον συγχαίρουμε προκαταβολικά.