Επισπεύδουν τις εξορύξεις EXXONMOBILL-TOTAL-ENI σε Κρήτη και Κύπρο λόγω “επικίνδυνου” Ερντογάν-Σε πλήρη ετοιμότητα αμερικανικό και γαλλικό ΠΝ για κάθε ενδεχόμενο

Σύμφωνα όπως αναφέρει η Καθημερινή επισπεύδοντας σε σχέση με τα εξαρχής σφιχτά χρονοδιαγράμματα, η ExxonMobil ολοκληρώνει τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου τις σεισμικές έρευνες δυτικά – νοτιοδυτικά της Κρήτης ενώ το 2024 θα ληφθεί η επενδυτική απόφαση για γεώτρηση, με στόχο το πρώτο γεωτρύπανο να «χτυπήσει» το 2025, έναν χρόνο νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά προβλεπόταν.

Ο αμερικανικός κολοσσός διαβεβαίωσε την ελληνική πλευρά ότι η τουρκική απειλητική ρητορική δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της. Η εμπλοκή αμερικανικών επιχειρήσεων είναι πιθανό να ενισχυθεί, καθώς τον Οκτώβριο η Chevron αγόρασε και εξετάζει τα σεισμικά δεδομένα για την περιοχή του Ιονίου.

Νέα επέκταση της περιοχής ερευνών για την Exxonmobil νοτιοδυτικά της Κρήτης

Το νέο πανίσχυρο ”Φρούριο της Ελλάδος”, που είναι ταυτόχρονα και ”αβύθιστο αεροπλανοφόρο”, η Κρήτη, και η αναγγελία μεγάλης ελληνικής βάσης σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της παρουσίας ελληνικών μαχητικών (μεταστάθμευση Rafale και την παρουσία F-16 ανάλογα με τις ανάγκες), έχει προκαλέσει οργή, αφού χαλάει τα σχέδια των Τούρκων στην Λιβύη και την ΝΑ Μεσόγειο.