Ιπποκράτης Καμαρίδης: Φταίει η ΔΕΗ που δεν είχαν νερό τα χωριά της Σταυρούπολης

«ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ»

Απαντώντας ο πρόεδρος τις ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης στις φορτικές ερωτήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης για την έλλειψη νερού σε συγκεκριμένους οικισμούς της Σταυρούπολης, ανέφερε ότι η λειψυδρία προήλθε από την ΔΕΗ και τις συνεχείς αυξομειώσεις της τάσης η οποία προκαλούσε διακοπές στην λειτουργία άντλησης και διανομής νερού στους οικισμούς Γέρακα, Δαφνώνα κ.α.

Ποιο συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος ανέφερε ότι δόθηκε η εντύπωση με το θέμα της λειψυδρίας ότι έχουμε εγκαταλείψει στην τύχη τους τους συμπολίτες μας στην Σταυρούπολη, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε πρόβλημα μόνο στην υδροδότηση των κατοικιών αλλά στην αποχέτευση και την άρδευση, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει πλήρη εγκατάλειψη.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για όλους» Σ. Μελισσόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για τον βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για να αμβλυνθεί το θέμα.

Παρόμοιες ερωτήσεις δέχτηκε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης και από τους άλλους επικεφαλής των παρατάξεων.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης ο οποίος επανέλαβε την θέση του που είναι ότι για όλα φταίει η ΔΕΗ.

Για να ενισχύσει το επιχείρημά του, ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΞ έκανε έγγραφα προς την ΔΕΗ και ότι διαμαρτυρήθηκε έντονα, υποστηρίζοντας ότι η αυξομείωση της τάσης είναι αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα στις αντλίες αλλά αυτές οι βλάβες είναι γνωστές στο προσωπικό της ΔΕΥΑΞ και με παρέμβαση τους το πρόβλημα κάθε φορά λύνεται μέσα σε 3-4 ώρες.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί εγκατάλειψης και την ύπαρξη ενός τεχνικού στην Σταυρούπολη, ανέφερε πώς αυτό είναι ψευδές και το τμήμα της Σταυρούπολης απαρτίζεται από 4 άτομα και όχι ένα. Μάλιστα αυτά τα 4 άτομα υποστηρίζονται και από το Τεχνικό Τμήμα της ΔΕΥΑΞ στην Ξάνθη όταν και όποτε ζητηθεί.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Γέρακα, λέγοντας ότι τα προβλήματα στην υδροδότηση υπήρχαν από παλιά. Μεγάλος αριθμός αυτών λύθηκε και ήδη έχει γίνει μία γεώτρηση και η επόμενη θα γίνει στο Λυκοδρόμιο και εντάχθηκε έργο στην Καλιθέα, Λυκοδρόμιο και Πίλημα, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο το εν λόγω πρόβλημα λύνεται για πάντα και όσο για τα Κομνηνά έγινε πρόταση για τοποθέτηση Η/Ζ προκειμένου η ΔΕΗ να βγει μια για πάντα έξω από όλη την διαδικασία άντλησης υδάτων.

Μάλιστα στην παρέμβαση του ο Μ. Φανουράκης μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο την εκτίμηση του έργου του Ιπποκράτη Καμαρίδη από τον δήμαρχο, λέγοντας ότι ο δήμαρχος είναι εκεί μία με δύο φορές την εβδομάδα και ότι ο Αντιδήμαρχος Ελευθεριάδης επιλαμβάνεται όλων των προβλημάτων και δίνει λύσεις.

Στην προσπάθεια του πρώην αντιδημάρχου Σταυρούπολης Κ. Παπαδόπουλου να παρέμβει για να αντικρούσει αυτά που είπε ο κ. Καμαρίδης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπούτος, τήρησε την διαδικασία και δεν του έδωσε τον λόγο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ