ΑΝΤΙ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ, ΤΟΨΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΙΟΣ, ΜΑΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ … ΙΣΟΤΗΤΑ.

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δεν πρέπει να έχετε παράπονο. Μπορεί ο κόσμος να καίγεται αλλά Μέτιος και Τοψίδης «μάλωσαν» για την επιτροπή ισότητας. Με λίγα λόγια, ευτυχώς που στο Περιφερειακό συμβούλιο ασχολούνται με σοβαρά θέματα, ΚΑΙ για αυτό η ανάπτυξη πάει περίπατο,  αλλά μη στεναχωριέστε, η  Ντόρα και όλος ο συρφετός της δια-παραταξιακής επιτροπής να είναι καλά που θα έρθει  να μας … αναπτύξει.

Τώρα βέβαια και εμείς σαν φορολογούμενοι όλο και θα βάλουμε λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι άνθρωποι έχουν έξοδα. Θα συνεδριάζουν μια φορά στο τόσο… θα έρχονται και στην Θράκη να εξετάζουν πώς ακριβώς θα την αναπτύξουν… Τι νομίζεται δηλαδή, έτσι εύκολα οι βουλευτές θα σας αναπτύξουν;

Τώρα μεταξύ μας, παλιά, νομίζω μεταξύ 80 και 90 θάταν, δεν θυμάμαι ακριβώς,  ακόμα μία φορά,  κάτι αναπτυξιακές βολευτικές επιτροπές προσπάθησαν να …  αναπτύξουν την Θράκη αλλά κάτι έγινε και στο παραπέντε η Θράκη δεν αναπτύχθηκε … Έμειναν τα κουφάρια να της θυμίζουν τον παρ ολίγο … αναπτυξιακό οργασμό,  αλλά τώρα,  με μπροστάρη την Ντόρα πάρτε δεν θα είναι το ίδιο… πάρτε μεγάλα τσουβάλια για να βάλετε το χρήμα που θα εισρεύσει μετά την ανάπτυξη της Θράκης.

Εκτός αν προλάβει να μας νοικοκυρέψει ο Ερντογάν μόλις βγάλει ή δεν βγάλει τα πετρέλαια της Μεσογείου οπότε … βαστάτε Τούρκοι τ΄ άλογα.

Πετρέλαια στην Μεσόγειο και το Δ ΡΑΙΧ στα σκαριά, όπως τότε.

Σήμερα φίλες και φίλοι θα ασχοληθούμε στο δεύτερο μέρος του Αντί –  Δελτίο μας με την σύμπτωση της σύμπραξης της Γερμανίας, Ιταλίας και Τουρκίας, όπως τότε, στον Δεύτερο Π.Π. που βάλθηκαν να ξεκάνουν την Ελλάδα και να μετατρέψουν την Μεσόγειο σε λίμνη της Γερμανίας. Αν από τότε ήθελαν τα πετρέλαια της Μεσογείου δεν το ξέρω, όμως της Αραπιάς σίγουρα.

Το σενάριο ίδιο, οι παίχτες ίδιοι, ο σκοπός ίδιος.

Τότε οι Αμερικανοεγγλέζορώσοι,   έδωσαν ένα καλό μάθημα στην Γερμανία του Χίτλερ σήμερα όμως που ο καθένας αφήνει την Γερμανία να αλωνίζει για λογαριασμό του, ποιος θα της ρίξει την σφαλιάρα για να συνέλθει;

Ευτυχώς όμως, δεν έχουμε παράπονο, αφού  η καλτσοδέτα του Χίτλερ, η φράου Μέρκελ, παλεύει για να μην γίνει πόλεμος μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος.

Πάντως  δεν πρέπει να έχουμε παράπονο. Από την μία η διαπαραταξιακή της Ντόρας που θέλει να μας σώσει, από την άλλη ο Ερντογάν που θέλει σώνει και καλά να βγάλει τα δικά μας τα πετρέλαια για να … μην κουραζόμαστε, και η φράου Μέρκλε να τρέχει σαν την αλλοπαρμένη να μας «σώσει» από τους Τούρκους αν δεν τους δώσουμε τα πετρέλαια  μας, οι Αμερικάνοι κάνουν τον ψόφιο κοριό… Εκλογές έρχονται γάρ … αλλά τι σου είναι οι εκλογές μέχρι και πόλεμο σταματούν,  όμως και οι Ρώσοι από την άλλη μεριά,  βάζουν το τσιράκι τους την Τουρκία να κάνει σαματά στη Μεσόγειο για να μην βγουν τα πετρέλαια. Όπως καταλαβαίνετε γίνεται ένα κάποιο τρελό τουρλουμπούκι.

Όσο για την φράου Μέρκελ, η γυναίκα χτυπιέται από το πρωί ως το βράδυ, μέχρι και αμανέ έμαθε να χορεύει, για να μας χωρίσει με τον Ερντογάν που πολεμάμε και δεν πολεμάμε. Αλλιώς, αν καταλάβαμε καλά,  θα τον «αμολήσει» τον σκύλο Ερντογάν, λέει, αν δεν του τα δώσουμε από μόνοι μας,  να μας πάρει τα πετρέλαια και όσο αυτός θα μας τα παίρνει,  η Φράου Μέρκελ θα μας πιέζει να συζητήσουμε με την Τουρκία για να μην μας τα … πάρει. Πραγματικό τουρλουμπούκι.

Τώρα βέβαια που Γερμανοτουρκοιταλοί θέλουν τα πετρέλαια της Μεσογείου… πάσα σύμπτωση με το παρελθόν … δεκτή.

Μάλλον είναι σύμπτωση όπως και η συνεργασία τους στον Δεύτερο Π.Π.

Αυτός που είπε ότι την Γερμανία πρέπει κάθε πενήντα χρόνια να την βομβαρδίζει  κάτι ήξερε.

Τα χρόνια «γέμισαν», όπως έλεγε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου,  το σκηνικό επαναλαμβάνεται

Τα ίδια τσακάλια, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και ίσως λίγο οι Ρώσοι αυτή τη φορά, βάζουν τον Ερντογάν σαν κοπρόσκυλο να αλυχτάει.

Άλλοι λένε ότι το συγκεκριμένο κοπρόσκυλο, το βάζουν να αλυχτάει κατά της Ελλάδας οι Αμερικάνοι γιατί λέει, θέλουν αυτοί το πετρέλαιο της Μεσογείου  και κάπου εκεί στην μοιρασιά,  τα χάλασαν με τους Τούρκους.

Ο Ερντογάν από ότι μαθαίνουμε,  ζήταγε 25% από τα πετρέλαια της Μεσογείου, οι Αμερικάνοι του έδιναν 10%, αυτός πήγε  στους Ρώσους και τους λέει πόσα μου δίνεται για να μην βγάλουν οι άλλοι το πετρέλαιο στην Μεσόγειο και πάει λέγοντας σε ένα ατελείωτο δίπορτο παιγνίδι.

Τώρα, πότε θα φάει το κεφάλι και ποιος από τους δύο μεγάλους θα είναι αυτός που θα τον «κοπανήσει»  κανένας δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόλις κάνει την βρωμοδουλειά στην Μεσόγειο, θα φάει την σφαλιάρα του. Τώρα Αμερικανική θα είναι, Ρωσική θα είναι, εδώ με πιάνεται αδιάβαστο.

Μάλιστα ο «ερίφης», δηλαδή Ο Ερντογάν, για να την «μπει» στους Αμερικάνους και να ανεβάσει τα ποσοστά του από το πετρέλαιο της Μεσογείου, αγόρασε μέχρι και S400 και όταν είδε ότι πάλι δεν «τσιμπάνε» οι Αμερικάνοι πήγε στους Ρώσους και αυτοί μαθαίνουμε θα του δώσουν Sukhoi Su – 35 κάτι δηλαδή σαν τα f-35 των Αμερικάνων.

Και μετά από αυτό, κάποιοι λένε ότι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία ετοιμάζεται και μεγάλη Ρωσική βάση για να … σιγουρέψουν το γεγονός ότι δεν θα βγουν τα πετρέλαια της Μεσογείου… Μυστήρια και μπερδεμένα πράματα.

Αυτά και πολλά άλλα τρελά πράγματα γίνονται στην Μεσόγειο.

Τελικά θα βρεθεί κανένας να βομβαρδίσει την Γερμανία να ησυχάσουμε;

Τα υπόλοιπα στο νέο ΑΝΤΙ – ΔΕΛΤΙΟ.

υγιαίνετε.