Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές από οικίες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης

 Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) κλοπές από οικίες, που διαπράχθηκαν την 20/21-11-2019, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν χθες (21-11-2019) το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 45 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε οι δράστες διέρρηξαν τρεις οικίες προκαλώντας φθορές και εισήλθαν σε ακόμη μία από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Από την κατοχή των δραστών, το όχημα που επέβαιναν και την οικία του 45χρονου κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 2 μαχαίρια, 25 ναρκωτικά δισκία και ο αφαιρεθείς φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος αποδόθηκε στον δικαιούχο του.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

Διανομή φυλλαδίων από την αστυνομία για την βια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου), αύριο Σάββατο (23-11-2019), κατά τις ώρες 11.00 – 13.00, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, προσωπικό του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης θα διανείμει σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Στις 11.30, στον ίδιο χώρο, ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αστυνόμος Β’ Αναστάσιος Τσιπλάκης θα παραχωρήσει σχετική δήλωση.

Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού Συνελήφθη την 21-11-2019 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, 47χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να εκτελεί οικοδομικές εργασίες σε οικία του, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.
   
Θανατηφόρο τροχαίο Την 22-11-2019 και ώρα 05.10, στο 1ο χλμ αγροτικής οδού Δάτου – Αμυγδαλεώνα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε σε αρδευτικό – αποστραγγιστικό κανάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.  Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Κρηνίδων.
Σύλληψη 45χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθη την 21-11-2019 το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του  Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 45χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε στην οικία του τέσσερις (4) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 14,2 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και η ηλεκτρονική ζυγαριά.
Σύλληψη 47χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθη την 21-11-2019 το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Νέστου, 47χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 8 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.