Στα χέρια της αστυνομίας συμμορία αλλοδαπών που «ξάφριζε» πορτοφόλια στις λαϊκές αγορές (παζάρι) από την Ξάνθη μέχρι τα Τρίκαλα

 

Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα και απάτες στην Ελλάδα πραγματοποιούν οι αλλοδαποί που έρχονται στην Ελλάδα εν ήδη «ξέφραγου αμπελιού» το λέμε μετά λόγω γνώαης και δεν χρειάζεται κάποιος να διαθέτει μαντικές ικανότητες. Αρκεί να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας όπου ίσως είναι το μόνο υπουργείο που γνωρίζει στους πολίτες την δράση του με σκοπό να είναι ενημερωμένοι και «υποψιασμένοι» για παράνομες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα δίπλα τους και εδώ θα πρέπει να συγχαρούμε τους κατά τόπους Περιφερειακούς Διευθυντές που ενημερώνουν με ευλάβια τους πολίτες.

Ποιο συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν 30 περιπτώσεις κλοπών που διέπραξαν έξι αλλοδαποί σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, τριάντα (30) περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2022, σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ταυτοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τα στοιχεία τριών αλλοδαπών γυναικών και τριών αλλοδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Αναλυτικότερα, όπως διακριβώθηκε, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι τρεις άνδρες μετέφεραν σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών σε περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης, των Τρικάλων και της Βέροιας τις τρεις γυναίκες, όπου οι δράστιδες εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό διέπρατταν κλοπές σε βάρος πολιτών.

Συγκεκριμένα οι δράστιδες αφαιρούσαν κυρίως πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα, ενώ σε μία περίπτωση κάνοντας χρήση μίας αφαιρεθείσας τραπεζικής κάρτας πραγματοποίησαν ανάληψη χρημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.