Όχι άλλα βάρη στους δημότες Αβδήρων. Να μπουν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης

 

Διαβάζουμε και ακούμε δηλώσεις από όλο τον πολιτικό κόσμο του Δήμου Αβδήρων όπου με αφορμή την συζήτηση τριών «καυτών» θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, όλα δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και η παρουσία των ελεγκτών της δημόσιας διοικήσεις κρίνεται απαραίτητη, με γνώμονα όχι κάποιος ή κάποιοι να πληρώσουν, εάν ευθύνονται ναι να πληρώσουν, αλλά επιτέλους να πάψουν να πληρώνουν την ανικανότητα των διοικούντων οι πολίτες και ποιο συγκεκριμένα οι δημότες του δήμου Αβδήρων.https://www.xanthitimes.gr/2019/01/15/akomi-anarotietai-i-sympolitissa-mas-proin-epicheirimatias-ston-dimo-avdiron-giati-to-chreos-tis-stin-deya-apo-1000-eyro-eftase-tis-22-000-eyro/

Δεν είναι δυνατό σε έναν δήμο όπως ο δήμος Αβδήρων ο δημότης σύμφωνα με καταγγελία που δεχτήκαμε, να έχει οφειλές 2000 ευρώ στην ΔΕΥΑ  Αβδήρων και μετά από είκοσι χρόνια χωρίς να ειδοποιηθεί το χρέος του πολίτη έφτασε τις 20.000 ευρώ και όλοι οι δήμαρχοι που διοίκησαν τον δήμο Αβδήρων να έρχονται, να περνούν αυτοί καλά και οι δημότες να «τσουρουφλίζονται» λόγω της κακοδιοίκησης και οι εν λόγω κύριοι και κυρίες δήμαρχοι του δήμου Αβδήρων, να παραδίδουν την διαχείριση του δήμου  στους επόμενους και να συνεχίζουν να περνούν καλά χωρίς να δώσουν λόγο και να τακτοποιούν εκκρεμότητες που σε βάθος χρόνου την κακοδιαχείριση θα την πληρώσουν οι δημότες.

Ορθώς η αντιπολίτευση του δήμου Αβδήρων ζήτησε την παρουσία των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης και αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε παραλαβή παράδοση του δήμου αυτεπάγγελτα.

Δηλαδή η δημοτική αρχή μετά από πέντε χρόνια στην διοίκηση δεν έριξε φώς στην διαχείριση των κοινωφελών επιχειρήσεων των πρώην δήμων που συνενώθηκαν στον δήμο Αβδήρων;

Γιατί;

Πότε περίμενε να το κάνει;

Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα, αν υπάρχουν;

Με την εκκαθάριση την νύφη θα … την πληρώσουν πάλι οι δημότες του Δήμου Αβδήρων;

Τα επίμαχα θέματα που άναψαν φωτιές στην συνεδρίαση του συμβουλίου της Τετάρτης στα Άβδηρα.

 

  1.  Έγκριση Ισολογισμού της Απογραφής Έναρξης της εκκαθάρισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αβδήρων (εισηγητής: Δήμαρχος)
  2. Καταρχήν ανάληψη από τον Δήμο Αβδήρων των υποχρεώσεων της υπό εκκαθάριση Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αβδήρων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις τους άρθρου 16 του Ν.4575/2018 (εισηγητής: Δήμαρχος)
  3. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της υπ. Αριθμ. 2979/08.03.2018 σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αβδήρων και της ανώνυμης εταιρίας ορκωτών λογιστών ΣΟΛ Α.Ε. για την εκκαθάριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αβδήρων (εισηγητής: Δήμαρχος)

Θέματα που πέρασαν κατά πλειοψηφία τελικά