Όταν απλά ζητήματα καθημερινότητας «χρονίζουν»

 

Έχουμε γράψει πολλές φορές πώς ο δήμος πρέπει να είναι ένας ευέλικτος οργανισμός και να εξυπηρετεί τους πολίτες, να εξετάζει όλες τις παραμέτρους και η παρέμβαση του πρέπει να είναι άμεση.

Για το θέμα της οδού Κουντουριώτου γράψαμε εδώ και πολλά χρόνια, ενημερώσαμε δια ζώσης την Δημοτική αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες. Από τότε πέρασαν 2 χρόνια.

Αφορμή για αυτήν μας την ανησυχία ήταν όταν το ΕΚΑΒ κλήθηκε να εξυπηρετήσει ένα περιστατικό υγείας μιας υπερήλικης γυναίκας που μένει στην Κουντουριώτου αλλά που δεν…είναι Κουντουριώτου.

Για να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις, σε συνέχεια της εξιστόρησης του περιστατικού, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ήταν από την Κομοτηνή που αναπλήρωνε πληρώματα της Ξάνθης που είτε απουσίαζαν σε άδεια είτε σε κάποιο περιστατικό.

Το ΕΚΑΒ με πλήρωμα από την Κομοτηνή δεν γνώριζε ότι η Κουντουριώτου είχε και έναν άλλον παράδρομο που επίσης τον λένε Κουντουριώτου, απόρροια της άναρχης δόμησης στο Πούρναλικ και της άγρας ψήφων, βεβαίως βεβαίως.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ που το προσωπικό ήταν από άλλη πόλη, μιας και η πάροδος δεν αποτυπώνεται στον χάρτη, να καθυστερήσει και η  υπερήλικη γυναίκα …την «έβγαζε δεν την έβγαζε» ενώ το ΕΚΑΒ βρισκόταν παραδίπλα και έψαχνε να βρει που μένει η υπερήλικη γυναίκα.

Τελικά με την παρέμβαση της αστυνομίας, καλή της ώρα, βρέθηκε το ΕΚΑΒ στην…Κουντουριότου,  το έφερε συνοδεία στην παθούσα και η γυναίκα σώθηκε.

Από τότε πέρασαν 2 χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο δήμος Ξάνθης και οι τεχνικές υπηρεσίες για να κάνουν μία παρέμβαση και να αποτυπωθεί η πραγματικότητα. Στην ανάγκη ας άλλαζαν και την ονομασία…Τέλος πάντων 2 χρόνια είναι υπεραρκετά για να γίνει κάτι σε έναν δρόμο που μπορεί να κρύβει το κακό.

Πέρασαν 2 χρόνια.

Πριν από λίγες ημέρες στον ίδιο δρόμο έπιασε φωτιά ένα σπίτι. Ήρθε η πυροσβεστική και το έσβησε.

Άντε τώρα, λέει, να συνέδραμε κανένα όχημα της πυροσβεστικής από διπλανή πόλη και να πέσει στον παράδρομο της Κουντουριώτου που μετά βίας χωρά ένα ποδήλατο αλλά αποτυπώνεται ως οδός.

Θα είχε σφηνωθεί το πυροσβεστικό και το σπίτι θα καιγόταν.

Συμπέρασμα: Όταν μία δημοτική αρχή κάνει 2 ολόκληρα  χρόνια χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιος είναι δρόμος, ποιος παράδρομος και να το αποτυπώσει στον χάρτη, με όλες τις προεκτάσεις που αναφέρθηκαν ποιο πάνω, θα λύσει μεγαλύτερα προβλήματα;