ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ. ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΒΔΗΡΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

 

Για μία ακόμη φορά η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ξάνθη και ποιο συγκεκριμένα στον δήμο Αβδήρων, απέδειξε, ότι τα αντανακλαστικά της είναι πολύ αργά για σημαντικά αναπτυξιακά βήματα που αφορούν την περιοχή του δήμου Αβδήρων και σίγουρα αυτό δεν βαραίνει μ’ονο τον νέο δήμαρχο Γ. Τσιτιρίδη χωρίς να τον απαλλάσσει από τις όποιες ευθύνες  έχει απέναντι στον λαό των Αβδήρων.

Δυστυχώς για τον δήμο Αβδήρων και την τοπική κοινωνία, ο χαρακτηρισμός των Λουτρών της Ποταμιάς ως ιαματική πηγή, ήρθε πολύ αργά και ίσως πρέπει κάποια στιγμή η δικαιοσύνη  να ασχοληθεί ποιο επισταμένα και να αναζητηθούν ευθύνες ανάμεσα σε αυτούς που διαχειρίστηκαν  ως αιρετοί και όλοι όσοι ενεπλάκησαν, για να φτάσει μία πηγή πλούτου στην εγκατάλειψη, στερώντας την τοπική κοινωνία, διαχρονικά, από πολλά  έσοδα και θέσεις εργασίας.

Είναι δώρο άδωρο ο χαρακτηρισμός των Λουτρών της Ποταμιάς σαν ιαματική πηγή γιατί δυστυχώς έχει αποδειχτεί ότι όποιο περιουσιακό στοιχείο του Λαού πέφτει στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρείτε χαμένο, άσχετα αν ο δήμαρχος Αβδήρων λέει ότι επειδή έκανε αίτηση για να έρθει ξανά στην διαχείριση του δήμου, αυτό θα γίνει. Είναι καλό σαν όνειρο θερινής νύχτας και μακάρι να διαψευστούμε.

Δεν μπορεί να ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ να του δώσουν πίσω τα λουτρά την στιγμή που όλοι οι αυτοδιοικητικοί των Αβδήρων τα είχαν στα χέρια τους για πολλές δεκαετίες και τα μετέτρεψαν σήμερα, σε μία νεκρή φύση.

Το γεγονός ότι 30 με 40 άνθρωποι επισκέπτονται την μια λεκάνη που υπάρχει αυτή την στιγμή στον χώρο, είναι μία σταγόνα στον ωκεανό, αν η διαχείριση γινόταν με χρηστό και προς το συμφέρων των δημοτών τρόπο διαχρονικά τα πράγματα σήμερα σε ολόκληρη την περιοχή θα ήταν πολύ διαφορετικά. Για ποιο λόγο λοιπόν να δοθεί ξανά στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία κατάντησε έτσι όπως κατάντησε τα Λουτρά τις Ποταμιάς; Για να παίζονται πάλι πολιτικά παιγνίδια με τις προσλήψεις του προσωπικού όπως παλιά;

Για να ξανακαταστρέψουν τις όποιες υποδομές δημιουργήσουν με προγράμματα της Ε.Ε. η το leader;

Άρα εκ των πραγμάτων και συνειδητά, ο δήμαρχος Αβδήρων λέει ψέματα ότι μπορεί για είκοσι ή τριάντα χρόνια τα Λουτρά να επιστρέψουν στον δήμο.

Λαϊκίζει ο κ. Τσιτιρίδης και το ξέρει. Ο λόγος είναι απλός ότι για να ξαναπάρει την διαχείριση των Λουτρών τις Ποταμιάς από τις δαγκάνες του ΤΑΙΠΕΔ, θα πρέπει να συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό, όταν και όποτε και αν γίνει και αν κηρυχτεί πλειοδότης να πάρει την διαχείριση σαν δήμος. Μετά ας το βάλλει σε προγράμματα της Ε.Ε. σε leader και όπου αυτός κρίνει ότι είναι προς το συμφέρων του δήμου και των δημοτών του.

Βέβαια όλα αυτά με τις λογικές ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα από  διαχείριση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Τέλος ας το πάρει κάποιος επιχειρηματίας για να μπορέσει να έχει κέρδη και ει δυνατόν να αφήσει πέντε δεκάρες στην τοπική αγορά και να απασχολήσει κόσμο από την γύρω περιοχή.

Ο δήμος Αβδήρων διαχρονικά, απέτυχε να εκμεταλλευτεί αυτό το περιουσιακό στοιχείο των δημοτών που η φύση απλόχερα του δώρισε, ας μείνει στην άκρη και ας αφήσει αυτούς που ξέρουν να αξιοποιούν τις περιουσίες να έχουν τον πρώτο λόγο.