Χ. Δημαρχόπουλος: «Το στρατόπεδο της Σταυρούπολης θα είναι πηγή ζωής στον τόπο»

Μιλώντας για το διακύβευμα της 4ης Οκτωβρίου και την 96η επέτειο της απελευθέρωσης της Ξάνθης από τους Βουλγάρους, ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος ανέφερε ότι η ημέρα πρέπει να είναι ημέρα περισυλλογής και αυτογνωσίας, μήνυμα ελευθερίας και θωράκισης της ειρήνης.
Αυτή η ημέρα, τόνισε, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ειδικά από τούτη εδώ την ακριτική περιφέρεια της Ευρώπης, που έχει να κάνει με την περηφάνια τούτου του λαού.
Ακολούθως μιλώντας για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πόλη μας, ανέφερε πώς είναι τιμή για τον τόπο μας η επίσκεψη του και η τιμή είναι δική του από τους Ξανθιώτες, δίνοντας του το χρυσό κλειδί της πόλης. Επίσημα, σημείωσε, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είναι Ξανθιώτης. Άλλωστε, συνέχισε, ο ίδιος ο πρόεδρος δεν έκρυψε ποτέ ότι αγαπά την Θράκη και μέσα στο επόμενο 6μηνο θα έχουμε την τιμή να μας επισκεφτεί εκ νέου.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα μας για την πιθανή μετατροπή του στρατοπέδου της Σταυρούπολης σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, είπε ορθά κοφτά. «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ο ΠτΔ και ο κ. Σγουρίδης, δεσμεύτηκαν ότι το στρατόπεδο στην Σταυρούπολη θα είναι μία πηγή ζωής στον τόπο».