Σύλληψη 24χρονου ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης

 

Σε συνέχεια του από 24-2-2017 Δελτίου Τύπου μας, ανακοινώνεται ότι συνελήφθη, χθες (21-4-2017) το μεσημέρι στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας 24χρονος ημεδαπός, μέλος της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στην ενδοχώρα.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Σύλληψη 29χρονου υπηκόου Μολδαβίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 14 μη νόμιμους μετανάστες

 

Το όχημα που οδηγούσε ο δράστης εξετράπη της πορείας του και ανετράπη  

 

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε θανάσιμα ένας από τους διακινούμενους

Συνελήφθη σήμερα (24-4-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπανγκλαντές, τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν, τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ και τρεις (3) υπήκοοι Ιράν.

 

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Λίγο πιο κάτω, πλησίον του κόμβου Ιάσμου, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εντός της οδού, ενώ στη συνέχεια ο 29χρονος εξήλθε από αυτό και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε θανάσιμα ένας από τους διακινούμενους. Επιπλέον τραυματίσθηκαν, ο 29χρονος διακινητής και ακόμη τρεις διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου οι δύο παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι άλλοι δύο εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

 

  Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής από εξωκκλήσι στη Ροδόπη

 

 

Συνελήφθη προχθές (20-4-2017) το βράδυ, στον Ίασμο Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι, ενεργώντας από κοινού με έναν άγνωστο συνεργό του, ο οποίος διέφυγε, διέρρηξαν εξωκκλήσι στην ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου Ροδόπης και επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από πολίτη.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε ο Αστυνομικός Σταθμός Ιάσμου.

 

 

  Συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Ρουμανίας οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (21-4-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 29, 21 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι οι δύο από αυτούς, ηλικίας 21 και 19 ετών, επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος, με το οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων.

 

 

 Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (22-4-2017) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 42 και 33 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.  

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος διοδίων Ιάσμου), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο 33χρονος οδηγός του οχήματος παρέμεινε σε αυτό, ενώ ο 42χρονος συνοδηγός αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κινούμενος σε παρακείμενο αγρό, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 33χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 2 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

 

 

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου

 

Συνελήφθη χθες (22-4-2017), τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη, να επιβαίνει σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα από τις Φέρες Έβρου.

 

Το αφαιρεθέν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.