Π. Τσακλόγλου: Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας: Επιλέγουν τις χαμηλές εισφορές, που όμως οδηγεί σε χαμηλό βιοτικό επίπεδο στο μέλλον

Σαφέστατα και η τοποθέτηση του υφυπουργού εργασίας δεν ευσταθεί και είναι μακριά από την πραγματικότητα.

Μαίρη Τσιακίρογλου: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, επιλέγουν την χαμηλότερη βαθμίδα ασφάλισης γιατί απλούστατα δεν μπορούν να πληρώσουν την υψηλότερη που θα τους επιφέρει μεγαλύτερη σύνταξη και άρα ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο στο μέλλον.

Ρωτήσαμε σχετικά την πρόεδρο της ΟΕΒΕ Μαίρη Τσιακίρογλου αν συμφωνεί με την τοποθέτηση του υφυπουργού και η απάντηση της ξεκάθαρη. “Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να πληρώσουν – ενώ το θέλουν – υψηλές εισφορές γιατί απλούστατα σε ορισμένες επιχειρήσεις, ακόμη και η κατώτατη εισφορά, είναι πρόβλημα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι μισοί και παραπάνω συνάδελφοί μας χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία”.

Είναι γεγονός ότι η τοποθέτηση του υφυπουργού προκάλεσε σάλο στην αγορά και τα σχόλια που ακούγονται και καταγράφονται είναι όχι θετικά για τα λόγια του Υφυπουργού. Άλλωστε, κανένας δεν ξεχνά τον μεγάλο βραχνά που ακούσει στο όνομα ΤΕΒΕ. Με λίγα λόγια, ο υφυπουργός πιστεύει ότι δεν θέλουν οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι καλύτερο βιοτικό επίπεδο στο μέλλον;

Είναι γεγονός ότι η αγορά αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην βαριά φορολογία και φυσικά στο ασφαλιστικό κόστος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον περιορισμό των δραστηριοτήτων και πολλές φορές στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Κατά την ταπεινή μας γνώμη, η τοποθέτηση του κ. υφυπουργού δείχνει το διαχρονικό πρόβλημα των κυβερνήσεων όλων των κομμάτων, ότι δηλαδή, κοιτάζοντας τους αριθμούς και τους αυξητικούς δείκτες της οικονομίας, οι οποίοι μπορεί μεν να είναι θετικοί και αυτό να είναι μέτρο σύγκρισης στην Ευρώπη, στην Ελλάδα όμως, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Όσο οι αριθμοί ευημερούν, τόσο φτωχαίνουν οι πολίτες.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι κυβερνόντες μέσα από τον γυάλινο κόσμο τους, αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα που για τους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους δεν έχει καμία σχέση με τους αριθμούς που καταγράφουν οι δείκτες των υπουργείων.