Θρασύτατη ληστεία σε κεντρικό σημείο της Ξάνθης, από γυναίκα Ρομά με θύμα μια 75χρονη, η οποία εξέπνευσε λίγη ώρα μετά το συμβάν στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Δυστυχώς πλέον η “ωμή” αλήθεια πλέον βαδίζει στην πόλη μας και το “κακό” για την ασφάλεια και την ζωή των συμπολιτών μας παραμονεύει όχι μόνο στα σοκάκια της πόλης αλλά και μέσα στο κέντρο.

Αναφερόμαστε συχνά πυκνά στην κατάσταση που αφορά την κατάσταση στο θέμα της ασφάλειας που αφορά τις ζωές και τις περιουσίες σε ολόκληρο τον νομό της Ξάνθης από την κακουργηματική συμπεριφορά των Δροσεριτών στην Περιφέρεια αλλά και στο κέντρο της πόλης όπως το απίστευτο περιστατικό που συνέβη το πρωί της Τετάρτης στην οδό Βενιζέλου στις 9 το πρωί όπου μια ηλικιωμένη συμπολίτισσα μας, έπεσε θύμα ληστείας, όταν δέχθηκε επίθεση από γυναίκα Ρομά -όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες-, η οποία της όρμησε, άρπαξε την τσάντα της με τη βία και ετράπη σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης, με τραύμα στο μάτι, αλλά δυστυχώς λίγη ώρα μετά, κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεση της δράστιδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τσάντα του θύματος βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το συμβάν μέσα σε κάδο απορριμμάτων.

Είναι αλήθεια πως όσες φορές και αν έχουμε ασχοληθεί με την εν γένει συμπεριφορά των Ρομά στην Ξάνθη και όσες φορές επίσης έχουμε ζητήσει την παρέμβαση των αρμοδίων καθώς και της ίδιας της Κυβέρνησης, δεν έχουμε δει να υπάρχει ανταπόκριση και αναρωτιόμαστε αν για αυτούς η Ξάνθη αποτελεί μέρος της χώρας ή όχι.