Θα μπορούσε να πει κανείς πώς η πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, του ΕΒΕ και του  Εργατικό Κέντρο, ήταν μία καλή προσπάθεια. Πόσο όμως, βοήθησε τον νομό;

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να συγχαρούμε τους παραπάνω εκπροσώπους για την προσπάθεια που αναδεικνύει  την καλή πρόθεση να βοηθήσουν την περιοχή μας, προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να γίνουν προτάσεις  σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Ξάνθης και το ερώτημα είναι. Πόσο πλέον βοηθάν αυτές οι πρωτοβουλίες όταν ο κόμπος έχει φτάσει προ  πολλού στο χτένι και άρα οι επιλογές, όπως δείχνει η συνολική εικόνα του νομού, ξεκινώντας από το νοσοκομείο και καταλήγοντας στην “νταβατζίδικη” απόφαση της αύξησής των διοδίων, μέχρι την ενοποίηση των ΔΕΥΑ της ΑΜΘ και γενικώς όλης της Ελλάδος, με αποφάσεις και προτάσεις από τα αρμόδια υπουργεία παρμένες στο “γόνατο”;

Όπως γράψαμε πιο πάνω στα εν λόγω θέματα και στα εκατομμύρια επί μέρους προβλήματα, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν υπάρχει δρόμος γυρισμού. Ο νομός Ξάνθης έχει πάρει τον κατήφορο και σίγουρα αυτού του είδους οι συναθροίσεις δεν βοηθάνε από την στιγμή που αυτοί που μπορούνε να πιέσουν το υδροκέφαλο κράτος και την κυβέρνηση της προεκλογικής περιόδου, απουσίαζαν, όπως για παράδειγμα ο κυβερνητικός βουλευτής Σ. Τσιλιγγίρης.

Με λίγα λόγια και χωρίς καμία διάθεση να ασκήσουμε κριτική στην προσπάθεια, αναφέρουμε ότι πρέπει οι δράσεις να είναι όσο πιο δυναμικές γίνεται γιατί όπως προαναφέραμε, ο κόμπος, ήδη έφτασε στο χτένι και αφού μέχρι σήμερα η κάθε κινητοποίηση, συζήτηση, πρωτοβουλία, βρήκε το ντουβάρι της κυβέρνησης, η οποία έχει αποδείξει στην πεντάχρονη πορεία της ότι είναι μακριά από τα προβλήματα των πολιτών και έχει, μάλλον, διαγράψει την Ξάνθη και την Θράκη από τον χάρτη της Ελλάδος πλην Αλεξανδρούπολης, η οποία είναι πλέον και επίσημα μία Αμερικάνικη αποικία, οπότε εκεί δεν γεννάτε θέμα.

Άρα η περίοδος της κουβέντας τελείωσε.

Θα πρέπει να βγούνε δυναμικά μπροστά οι βουλευτές της Θράκης, ανεξαρτήτου χρώματος και κόμματος, ο Περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι, να χτυπήσουν το χέρι στο γραφείο της κυβέρνησης και απλά να τους πούνε ότι δεν πάει άλλο.

Και πάμε στο δια ταύτα.

Η Θράκη διαθέτει Θρακιώτες βουλευτές για την Θράκη;

Διαθέτει Περιφερειακό Συμβούλιο και Περιφερειάρχη για την Θράκη;

Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια για την Θράκη;

Άρα οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες με την δυναμική τους θα μπορούσαν ίσως να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στην Θράκη, δεν ενδιαφέρονται, δεν τους πονά και κοιτάζουν το βόλεμα.

Άρα για πια Ξάνθη μιλάμε, για πια Θράκη.