Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ; ΟΤΑΝ ΚΑΕΙ;

Με την ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξάνθης Γ. Τσάπαλης αναδεικνύει την ανάγκη προστασίας του περιαστικού άλσους όπου σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική προστασία, κλήθηκε να μαζέψει πεταμένα λάστιχα μετά από καταγγελία και αναρωτιέται κανείς πώς ακόμη δεν πήρε φωτιά έτσι όπως είναι παρατημένο στην μοίρα του.

Να σταθούμε στην φράση του υπεύθυνου της Πολιτικής Προστασίας που λέει ότι ο δήμος πήγε εκεί, κατόπιν καταγγελίας και αναρωτιέται ο μέσος Ξανθιώτης αν αυτό αρκεί για να προστατευτεί το άλσος και κατ επέκταση αν πιάσει φωτιά και τα διπλανά σπίτια.

Τότε ποιος θα σώσει ποιόν;

Το δασαρχείο που έχει την αποκλειστική ευθύνη της προστασίας τι ακριβώς κάνει;

Μήπως το δασαρχείο σε συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης που έχει την δυνατότητα να προσλάβει υπαλλήλους για μικρό χρονικό διάστημα για να καθαρίσει το άλσος και την περιφέρεια και σε στενή συνεργασία, να υποδείξει τα επικίνδυνα σημεία καθαρισμού και την απομάκρυνση κάποιον δένδρων για να γίνει μία ουσιαστική ζώνη πυρός τουλάχιστον να μην κινδυνέψουν σπίτια και άνθρωποι;

Ακούστηκε ότι ζητήθηκε κάποιο κονδύλι για να γίνει η σχετική παρέμβαση που θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας και αναρωτιόμαστε αν πρέπει  να πιεστούν οι βραδύποδες καρεκλοκένταυροι των υπουργείων, προκειμένου να εκταμιευτούν αυτά τα χρήματα και να ξεκινήσει η δουλειά;

Γιατί αν αυτά τα χρήματα που περιμένει το δασαρχείο έρθουν μετά τον Αύγουστο τότε, «φέξε μου και γλίστρησα» που λέει ο σοφός λαός.

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει ο Γ. Τσάπαλης στην ανάρτηση του;

«Για όσους γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε στην Ξάνθη, το περιαστικό Άλσος είναι μόνο αναμνήσεις και εικόνες από αυτά τα χρόνια. Σήμερα το πρωί, μετά από καταγγελία που έγινε στην Πολιτική Προστασία, άμεσα μετέβην στο σημείο που μας υπέδειξαν και σε συνεργασία με την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης,  καθαρίσαμε την περιοχή από λάστιχα που κάποιοι είχαν απορρίψει εντός του Άλσους. Για τον Δήμαρχο Ξάνθης Κο ΚΟΝΤΟ Ευστράτιο και για εμένα προσωπικά, η προστασία των συμπολιτών μας καθώς και η θωράκιση του περιαστικού Άλσους, είναι στις προτεραιότητες μας».