Τελικά το όνειρο του δημάρχου έγινε πραγματικότητα;
ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ “ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ”;;;

Δεν είναι κακό ο δήμαρχος να θέλει να αξιοποιήσει την λυματολάσπη, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού της ΔΕΥΑΞ, πόσο μάλλον που θα έρθουν στην πόλη 6 εκατομμύρια ευρώ.
Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια όταν ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και εγκατέστησε την νέα μονάδα βιολογικού και μάζεψε τους δημοσιογράφους της Ξάνθης και μεταξύ αυτών και την αφεντιά μου, τότε μας μίλησε για πρώτη φορά για την εκμετάλλευση της λυματολάσπης.
Όχι δεν είναι κακό και αν μάλιστα αυτή η αξιοποίηση των 6 εκατομμυρίων φέρει και έσοδα στον δήμο ακόμη καλύτερα.
Με λίγα λόγια ο Μ. Τσέπελης είναι ένας πανέξυπνος πολιτικός, σχεδιάζει σε βάθος χρόνου και τους στόχους που προγραμματίζει, αδιάφορο πόσα χρόνια και αν περάσουν, θα υλοποιήσει τα σχέδια του και όχι κατ ανάγκη για το σύνολο των πολιτών που εκπροσωπεί.
Αυτό είναι ένα άλλο θέμα που χρίζει μελέτης.
Να πάμε στο σήμερα. Ο Μ. Τσέπελης έβαλε σαν σκοπό να ξαναγίνει δήμαρχος, θέλουν δεν θέλουν οι Ξανθιώτες. Αυτός ήδη έχει ξεκινήσει τους σχεδιασμούς της επανεκλογής του από την πρώτη μέρα της ανάληψης της εξουσίας.
Αυτό δείχνει ότι δεν είναι καθόλου κουτός και ξέρει να κάνει εκλογές για να τις κερδίσει. Άρα με το σημερινό πολιτικό στάτους ο Μ. Τσέπελης θα ξανά είναι δήμαρχος μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, επαναλαμβάνω θέλουν δεν θέλουν οι Ξανθιώτες.
Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει την πορεία του για δεύτερη φορά στον δημαρχιακό θώκο είναι ο Στράτος Κοντός και τα πρωτοκλασάτα του στελέχη.
Είμαι βέβαιος ότι ο Μ. Τσέπελης θεωρεί τον Στράτο σαν τον μοναδικό του αντίπαλο που μπορεί να δυσχεράνει την θέση του και να βάλει εμπόδια στην πορεία εκ νέου για το δημαρχείο της Ξάνθης.
Αν ο Σ. Κοντός για τους δικούς του λόγους δεν αποφασίσει να κατεβεί στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Ξανθιώτες θα έχουν και πάλι δήμαρχο τον Μ. Τσέπελη, τους αρέσει δεν τους αρέσει.
Τι σημασία έχει αν οι επαγγελματίες της Ξάνθης γκρινιάζουν για τις δουλειές που διώχνει ο Μ. Τσέπελης εκτός Ξάνθης, τι σημασία έχει αν η πολιτική του παρουσία περιορίζεται σε «παροχή υπηρεσιών» και θεαμάτων, ο Μ. Τσέπελης θα ξαναγίνει δήμαρχος. Εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα και η παρούσα αντιπολίτευηση αφυπνίσει τον κόσμο της Ξάνθης και πάει να ψηφίσει. Εκεί ίσως αλλάξουν τα δεδομένα.