ΤΕΜΠΗ… Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Κ. Ζαγναφέρης : Ο θυμόσοφος λαός λέει. Η φωτιά καίει εκεί που πέφτει.

Γράφει ο Κ. Ζαγναφέρης

Δυστυχώς, για πολλούς, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης, με τα λιτά αλλά τσεκουράτα λόγια,  γράφει  στην σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δίνει μια άλλη όψη στο θέμα της απόδοσης δικαιοσύνης στο δυστύχημα στα Τέμπη, όπου ουδείς σκεπτόμενος πολίτης αμφισβητεί, ότι πέραν των οικογενειών που πονούν και θα πονούν για τον άδικο χαμό των συγγενών και τον παιδιών τους, υπάρχει προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του πόνου των ζωντανών.

Δυστυχώς για τον τόπο,  τα πολιτικά «κοράκια» μυρίστηκαν πληγωμένες σάρκες και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τον πόνο των ζωντανών, όπως πολύ εύγλωττα, καταγράφει ο Κ. Ζαγναφέρης  για τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος.

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Αφού σας ευχήθηκα καλό μήνα, είπα να μην ασχοληθώ με τα ΤΕΜΠΗ αλλά δεν άντεξα τον συμφερτό των δηλώσεων- διαδηλώσεων.

Προσπάθησα να κωδικοποιήσω.

1.Απο όλες τις αντιπολιτεύσεις,  γίνεται προσπάθεια  πολιτικής εκμετάλλευσης  τραγικών γεγονότων. Αυτό όμως που γίνεται με τα αριστερά σούργελα  δεν έχει προηγούμενο.

  1. Θεωρούν ότι τέτοια τραγικά γεγονότα θα γίνουν εφαλτήρια για κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων όπως έπραξαν  το 1917 οι μπολσεβίκοι και  συγχρόνως  θα πραγματοποιηθεί ανάληψη της εξουσίας  από αυτούς.

3.Ο θυμόσοφος λαός λέει. Η φωτιά καίει εκεί που πέφτει. Την διαχρονική τραγικότητα  που δημιούργησε  ο ανήκουστος χαμός  των 57, ως επί το πλείστων  νέων, θα την νιώθουν  εσαεί οι  συγγενείς και ουσιαστικά οι γονείς. Ο πόνος θα είναι αξεπέραστος.

3.Ολοι οι άλλοι, γελοίες   πολιτικές επενδύσεις κάνουν.  Το να χασκογελούν  ΌΛΓΑ και ΣΤΕΦΑΝΟΣ  στην συγκέντρωση συμπαράστασης για την επέτειο  των αδικοχαμένων, αποδεικνύει την αλήθεια των γραφομένων μου.

4.Το τραίνο από το 1950 και μετά, λόγω  ανύπαρκτου οδικού δικτύου, αποτελούσε το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς. Χωρίς  συστήματα  ηλεκτρονικά, χωρίς  σύγχρονα μέσα αλλά με δύο σινιάλα από την εποχή της αρχαιότητας. Στα χέρια όμως ευσυνείδητων, ηρωικά  εργαζομένων υπαλλήλων .Με βροχή, χιόνια, αέρα ο κλειδούχος ήταν εκεί μέχρι να περάσει το τραίνο και να το βάλλει στις γραμμές όπως λεγόταν.  Ατύχημα  σχεδόν ποτέ.

5.Ολα αυτά τελειώνουν το 1981. Όταν οι δημόσιοι  οργανισμοί γιγαντώνονται με άσχετους αργόμισθους  και επαγγελματίες συνδικαλιστές  που ουσιαστικά  διοικούν. Μόνο μέλημα οι μεγάλοι μισθοί, η ακινησία  και η λούφα. Ένα τέτοιο τέκνο ήταν ο εγκληματίας  σταθμάρχης γαλουχημένος με αυτή την νοοτροπία. Η μη εγκατάσταση του συστήματος ελέγχου κυκλοφορίας άσχετη με το έγκλημα της σύγκρουσης.

  1. Τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δήθεν προειδοποιούσαν και κόπτονταν για τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού. Στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, ποτέ εργαζόμενοι δεν επιθυμούσαν την πρόοδο και την εντατικοποίηση της εργασίας. Πάντα απέναντι σε όποια νεωτεριστική προσπάθεια   τους χαλούσε το ραχάτι.

7.Το πολιτικό σύστημα,  προφανώς με άπειρες ευθύνες. Δέσμιο και όμηρο  των προηγούμενων συμπεριφορών. Άτολμο και υπόδουλο της ΓΣΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ ,της ΟΛΜΕ, του ΤΑΠ ΟΤΕ κλπ. Αρκεί μη χάσουμε την θέση. Όλα τα μεγάλα έργα και μεταρρυθμίσεις στην χώρα γίνονται με εικοσιπενταετή  καθυστέρηση. ( Μετρό, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια,  Αεροδρόμιο Σπάτων,  Ιδιωτικοποιήσεις  Αξιολογήσεις ΔΥ κλπ )

  1. Όχι μόνο δεν αντιστέκεται αλλά τις περισσότερες φορές το αριστερής προέλευσης  πολιτικό σύστημα, συμμαχεί και συνεργάζεται. Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων εγκληματική  με ακέραιες ευθύνες. Το νομικό σύστημα που διέπει τις συμβάσεις  χρονοβόρο , προσφέρει στους  αναδόχους,  άπειρες  ευκαιρίες  κωλυσιεργιών και καθυστερήσεων. Για λόγους  (δήθεν) διαφάνειας. Βολεύει όμως όλους.
  2. Αυταπόδεικτο ότι η κάθαρση πρέπει να συμπεριλάβει όλους τούς ανεπαρκείς και οσφυοκάμπτες υπουργούς πρώην και νυν  σε βάθος χρόνου.
  3. Η καρικατούρα της συγκέντρωσης υπογραφών μέσω διαδικτύου μάλλον ξευτελίζει την σοβαρότητα του θέματος.

Υ.Γ  Όσοι  φωνάζουν περί  δικαίου  αισθήματος ( νοητική γραφική  δημιουργία) θεωρούν ότι θα ικανοποιηθεί μόνο με την φυσική εξόντωση  του υπουργού. Αν είσαι ψεκασμένος οπαδός  του ” κεραλοιφά ” ίσως θέλεις  και την εξόντωση του προηγούμενου.